Amenajarea casei

#igiena casa #curatenie bucatarie #ustensile bucatarie #bucatarie #bucatarie curata

Bucataria ideala din punct de vedere igienic

Bucataria este centrul fiecarei locuinte. Daca consumi alimente gatite intr-un spatiu igienic, nu numai ca vei cheltui mai putini bani, dar vei fi si mult mai sanatos. O bucatarie curata poate face petrecerea timpului liber si gatitul activitati mult mai placute.

Pastrarea curata a ustensilelor este un factor important din punct de vedere al sanatatii. In acest fel iti vei feri familia de intoxicatiile alimentare, bacterii si insecte.

Iata ghidul complet al unei bucatarii curate:

Bucataria ta are nevoie de mult mai multa atentie decat simpla curatare si intretinere. Trebuie sa fii atent la fiecare colt al bucatariei pentru a o transforma in spatiul ideal de mancare si socializare.

1 Pastreaza lucrurile necesare. Intai de toate trebuie sa analizezi foarte bine bucataria de care dispui. Este mare sau mica? O poti utila cu toate aparaturile si electrocasnice pe care ti le doresti? Elimina mobilierul si electrocasnicele in plus, care nu te ajuta si iti aglomereaza spatiul de lucru. In acest fel vei avea o bucatarie aerisita si spatioasa, ideala pentru mesele in familie.

2 Acopera toate gurile de aerisire. Cere ajutorul unui specialist pentru a repara si acoperi gurile de aerisire. De asemenea, ocupa-te si de alte fisuri in podea sau pereti. Astfel, bucataria ta va fi un loc mult mai sigur si mai curat. De asemenea, vei preveni si invazia insectelor.

3 Foloseste spray-uri pentru insecte. Pe piata se gasec numeroase produse pentru distrugerea insectelor din locuinta. Este insa indicat sa folosesti produse nontoxice, care sa nu afecteze sanatatea ta si a celor din jur. Sprayurile si pudrele pentru insecte sunt cele mai potrivite produse pentru indepartarea insectelor.

Pulverizeaza aceste produse in dulapuri si in toate colturile bucatariei. Aplica chiar si pe plantele din bucatarie. Depoziteaza apoi aceste solutii in locuri sigure, unde copiii nu pot ajunge.

4 Mentine un bun sistem de depozitare a alimentelor. Una dintre cele mai bune modalitati prin care poti face din bucataria ta un loc curat si sigur pentru sanatate este sa pastrezi toate alimentele cat mai bine organizate si depozitate.

Este recomandat ca alimentele dulci precum ciocolata sau bomboanele sa nu fie lasate neacoperite. Intotdeauna pastreaza-le intr-un borcan sau in frigider. Atunci cand bucataria ta este bine organizata, vei tine la distanta insectele si bacteriile.

5 Separa carnea de alte alimente. Carnea cruda este una dintre cele mai periculoase surse de contaminare cu diverse bacterii. Este recomandat sa pastezi carnea departe de alte produse crude, precum fructe si legume. In frigider, aseaza carnea pe rafturile joase, astfel incat sa previi scurgerea sucurilor peste alte alimente.

6 Curata bucataria in fiecare seara. In fiecare seara, verifica daca toate alimentele din bucatarie sunt in ordine. Spala vasele ramase, depozitateaza alimentele si sterge petele de mancare si podelele din bucatarie. Orice resturi alimentare lasate peste noapte ajuta la dezvoltarea bacteriilor. De asemenea, nu uita sa arunci si gunoiul si sa te speli pe maini dupa fiecare activitate in bucatarie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului