Amenajarea casei

#bere #pete #muste #daunatori gradina #vase de bucatarie

Berea - 7 intrebuintari interesante in casa si gradina

Berea poate fi bautura perfecta intr-o zi torida de vara! Cea mai consumata bautura alcoolica din lume, insa, poate fi intrebuintata intr-o multitudine de feluri, atat in locuinta ta, cat si in jurul acesteia. Descopera, asadar, 7 intrebuintari interesante ale berii, in casa si gradina!



1 Atrage fluturii


Daca vrei ca in gradina ta sa isi faca aparitia roiuri de fluturi, afla ca nu este nevoie sa plantezi foarte multe flori! Solutia este mult mai simpla: poti prepara un amestec pe baza de bere.

Ai nevoie de 500 gr de zahar, 1 sau 2 pahare de bere statuta, 3 banane foarte coapte, zdrobite, 1 cana de sirop sau de melasa, 1 cana de suc de fructe, 1 pahar de shot de rom. Amesteca bine toate ingredientele si toarna rezultatul pe copaci, gard, pietre - sau inmoaie un burete in solutie si atarna-l de un copac.


2 Alunga limacsii si melcii


Pentru a scapa de daunatorii din gradina, cum ar fi limacsii si melcii, poti folosi un recipient - de tipul unei jumatati de suc la carton - pe care sa il umpli cu bere. Melcii si limacsii vor fi atrasi de licoarea din jumatatea de carton si, odata ajungi in interior, se vor ineca.


3
Inlatura petele dificile


In casa, berea te ajuta sa scapi de petele dificile, cum ar fi cele de cafea sau de ceai (negru, verde) de pe covor. Testeaza berea pe o portiune ascunsa de covor, pentru a vedea daca aceasta se decoloreaza sau nu. Apoi, daca testul a dat rezultatele scontate, aplica bere din belsug pe petele de pe covor, freaca bine si repeta procesul, pana cand petele dispar cu desavarsire.


4 Stinge focul


In cazul in care focul pregatit pentru gratar se extinde (si nu ai la indemana apa), afla ca il poti stinge rapid cu niste bere! Datorita continutului de apa si a presiunii, poti agita o sticla sau o cutie de bere si sa ii torni continutului asupra focului. Atentie! Nu folosi berea pentru a stinge focul determinat de aprinderea grasimii sau de o instalatie electrica !


5 Marineaza carnea si ciupericile


Berea este usor acida si poate fi folosita la fragezirea carnii, in locul otetului si/sau al vinului. Daca urmaresti sa obtii o aroma deosebita, nu trebuie decat sa prepari un amestec din bere si mirodeniile tale preferate, sa perforezi carnea/ciupercile si sa le lasi la marinat, in frigider, timp de cateva ore sau peste noapte.


6 Lustruieste oalele


Poti reda luciul pierdut al vaselor din cupru cu ajutorul berii! Intrucat berea este usor acida, aceasta poate fi folosita cu incredere ca solutie de curatat , deoarece nu pateaza metalul. Pentru mai multa siguranta, testeaza berea, in prealabil, pe o portiune mica.


7 Capcana pentru musculite


Daca esti invadat de musculite de otet (din cauza unei gramezi de compost pentru gradina, de pilda), afla ca poti scapa de ele folosind bere! Iata cum trebuie sa procedezi: toarna bere intr-un vas, taie unul dintre colturile unei pungi si plaseaza partea gaurita in interiorul vasului, infasurand punga in jurul acestuia. Odata ce ai realizat aceasta capcana ingenioasa, poti sa iti iei adio de la musculitele suparatoare!

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea