Amenajarea casei

#benzi luminose #surse iluminare #neoane #bec cu incandescenta #bec

Benzile luminoase, alternativa mult mai economica pentru neoane

Revolutie pe piata produselor de iluminat! Au aparut benzile luminoase, inlocuitoarele mai ieftine si mai spectaculoase pentru lampile neon. Benzile luminoase sunt ideale pentru a da casei tale un aspect modern. Rezistente la umiditate si variatii de temperatura, benzile luminoase pot fi folosite atat pentru interior cat si pentru exterior. Iata si alte caracteristici ale acestor produse revolutionare:


1 Cum functioneaza


Tehnologia folosita pentru banda luminoasa genereaza lumina prin excitatia electrica a unor particule, folosind acelasi sistem ca si televizoarele cu plasma.

Cel putin unul dintre electrozi este realizat dintr-un material conductor de lumina astfel ca benzile luminoase activeaza lumina odata ce se aplicarea un curent alternativ.

Datorita mai multor voltaje si frecvente, banda luminoasa produce o mare arie de colorit si de iluminiscenta.


2 Cum se monteaza


Banda luminoasa se gaseste pe piata in diferite latimi - de la 0.6 cm la 15 cm si culori si poate fi unita pentru a forma orice lungime.

Nu este nevoie sa apelezi la specialist pentru a instala o astfel de sursa de lumina. Banda luminoasa poate fi montata foarte simplu, cu banda dublu adeziva.


 


3 Unde le poti folosi


Banda luminoasa Light Solutions poate fi folosita pentru un decor contemporan, eventual cu accente minimaliste.

Este ideala pentru amenajarea unui bar acasa. Daca in casa exista deja camere de tipul „open-space” poti sa amplasezi barul in zona respectiva si sa-l accentuezi cu benzi luminoase.

Lumina joaca un rol extrem de important in aceste cazuri iar banda luminoasa va da o nota originala si intima in serile in care vrei sa te relaxezi la un pahar, alaturi de prieteni.



De asemenea, benzile luminoase pot fi folosite pentru decorararea bucatariei, mai ales in cazul in care ai o amenajare tip insula, ce ocupa zona centrala a bucatariei.

O alta idee ar fi aceea de a folosi benzi luminoase pentru a crea o atmosfera intima in baie. Fiind rezistente la umiditate, le poti lipi in jurul oglinzii, spre exemplu, daca baia ta este amenajata in stil contemporan .


Citeste mai multe despre:



4 Alte avantaje

 

  • Au o rezistenta la variatii de temperatura de la -40oC pana la 65oC;
  • Nu degaja caldura;
  • Pot fi personalizate in functie de nevoi si de imaginatia personala astfel ca pot fi concepute sa ilumineze selectiv si secvential;
  • Banda luminoasa nu contine gaz sau mercur, ceea ce o face un produc ecologic si este cu circa 85-90% mai economica decat produsele traditionale;
  • Are o perioada de viata de mii de ore – circa 20 000 de ore;
  • Chiar daca sunt vizibile pe o arie de pana la 8 km, benzile luminoase nu produc fotosensibilitate;
  • Nu necesita mentenanta .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare