Amenajarea casei

#balansoar #leagan #gradina #veranda

Balansoarul de gradina, relaxare in natura

Balansoarul de gradina reprezinta o piesa de mobilier care inveseleste orice spatiu in aer liber. Daca ai o gradina sau o curte, un balansoar va oferi clipe de relaxare, atat copiilor, cat si celor mari. Dispui de mai multe variante, din care poti sa o alegi pe cea mai potrivita pentru tine si familia ta.

 

Iata in continuare ce trebuie sa stii despre un astfel de mobilier de gradina :


1 Avantajele unui balansoar de gradina


Balansoarul sau leaganul de gradina este, fara indoiala, un accesoriu, prin urmare achizitionarea sau confectionarea acestuia nu reprezinta cu adevarat o necesitate. In plus, o astfel de piesa de mobilier reprezinta o investitie. Prin urmare, decizia de a avea asa ceva in spatiul din jurul casei poate fi greu de luat. Iata cateva avantaje ale acestui produs:
 

  •  sporeste nivelul de confort al zonei de curte sau gradina
  •  te bucuri de leagan ani de zile
  •  iti ofera o senzatie placuta, amintind de anii copilariei
  •  este o reala bucurie pentru cei mici
  •  poate contribui la o atmosfera romantica, relaxanta si intima
  •  contribuie la design-ul general al curtii sau gradinii, fiind disponibil in numeroase forme, materiale si bugete, dupa nevoile beneficiarului. 


2 Balansoarul clasic, din lemn masiv


Un balansoar din lemn masiv este o piesa potrivita intr-un mediu decorat in stil rustic. Leaganul se sprijina pe capriorii de lemn si dispune de o copertina, pentru a proteja utilizatorii de soare sau ploaie. Pentru o perfecta armonizare cu spatiul natural din jur, poti sa reduci la minim partile sale metalice (lanturile si scripetii de metal).

Dimensiunile leaganului sunt extrem de importante. Asigura-te ca adancimea partii pe care se sta si unghiul spatarului sunt alese corect, astfel incat sa fie confortabile. De asemenea, stinghiile nu trebuie sa se afle la o distanta prea mare sau prea mica.


3 Balansoarul modern


Pentru un spatiul decorat in stil modern se pot alege leagane de gradina cu un design inedit, geometric, in care liniile avangardiste sunt domolite de confortul unor perne moi. Astfel, piesa de mobilier isi indeplineste ambele roluri, pe cel estetic si pe cel functional.


4 Leaganul – anvelopa


Leaganul de tip anvelopa reprezinta unul dintre cele mai simple modele. O astfel de varianta este preferabila atunci cand exista un copac matur, suficient de robust pentru a sustine o astfel de sarcina. De asemenea, trebuie verificata foarte bine creanga sau locul de care se agata funia respectiva, care si ea trebuie sa poata suporta greutatea. Este recomandata alegerea unui copac matur, pentru a evita cresterea acestuia in timp si inaltarea i.


5 Balansoarul de veranda


Un balansoar este un accesoriu deosebit pentru orice veranda. Balansoarul permite o leganare limitata, avand in primul rand rol de relaxare. Piesa este disponibila in lemn sau in PVC, acesta din urma fiind un material care cere doar putina intretinere. Pentru balansoarele de veranda este recomandata folosirea unor suruburi, in locul cuielor.

De asemenea, trebuie verificat gradul de sustinere a greutatii. Pentru leaganele care sunt suspendate de tavan sau de grinzi trebuie sa se calculeze dimensiunea corecta a ancorelor de fixare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului