Amenajarea casei

# baie stil minimalist #amenajare baie #inspiratie #baie

Baie in stil minimalist: 3 idei creative din care te poti inspira

In general, apartamentele si garsonierele disponibile pe piata imobiliara furnizeaza locuitorilor un spatiu redus, aspect ce poate deveni o adevarata provocare cand vine vorba de alegerea designului potrivit. In acest caz, o abordare in stil minimalist functioneaza pe principiul „mai puțin inseamna mai mult”, atat din punctul de vedere al materialelor de constructie, al culorilor, cat si al numarului obiectelor de mobilier.

Fiind un stil care pune accent pe functionalitate si elimina nevoia pentru elemente decorative, se incadreaza perfect in proiectul de amenajare a baii, unde suprafata redusa devine o enigma greu de rezolvat. De cele mai multe ori, proprietarii au tendinta de aglomerare a camerei, cu o multime de obiecte inutile care, in final, creeaza o atmosfera stresanta.

Rezolvarea vine din partea designului minimalist, care iti permite sa personalizezi spatiul in acord cu necesitatile si preferintele personale, pastrand, in acest timp, un spatiu ingrijit si ordonat, unde fiecare element indeplineste o functie precisa. Iata cateva idei pe care le poti aplica in propria baie.

Elemente naturale

Stilul minimalist poate da senzatia unei camere austere si reci, din moment ce excluzi obiectele decorative din planul de amenajare. Prin urmare, integrarea elementelor naturale, precum diversele tipuri de lemn, asigura o rezistenta indelungata de-a lungul timpului, in timp ce adauga un aer placut incaperii.

Indiferent ca alegi dulapuri din bambus cu rafturi si etajere, unde poti organiza produsele de ingrijire, un perete de accent realizat din panouri din lemn de esenta tare sau un parchet impermeabil, tratat impotriva umezelii, aspectul final va da impresia unui spa, un loc plin de liniste si caldura.

Lavoar in forma patrata

Liniile clar trasate si unghiurile ascutite sunt caracteristicile de baza ale stilului minimalist. Prin urmare, amplasarea unor lavoare baie cu forma patrata construieste un look modern si clasic in acelasi timp. In cazul incaperilor de mici dimensiuni, poti alege o chiuveta compacta, intrucat permite libertate de miscare deplina in camera, fara a acapara spatiul in mod inutil.

In ceea ce priveste paleta cromatica a obiectelor sanitare, una dintre tendintele de amenajare interioara din acest an sustine ca obiectele ceramice in nuante de negru scot din anonimat orice baie. In cazul in care vrei sa adopti un stil minimalist clasic, poti opta in continuare pentru non-culoarea alb.

Dusuri walk-in

Daca, pana acum, ideea unei bai traditionale, ce contine o cada sau o cabina de dus obisnuita, era singura optiune disponibila, dusurile de tip walk-in au castigat increderea si admiratia designerilor. In primul rand, sunt o alegere excelenta pentru baile de mici dimensiuni, deoarece se instaleaza direct in pardoseala baii.

Mai mult, ofera accesibilitate usoara tuturor membrilor familiei, mai ales persoanelor varstnice cu probleme de mobilitate. Din prisma sigurantei, dusul walk-in diminueaza sansele de accidentare si creeaza un ambient modern in baie.

Baia este una dintre cele mai utilizate camere din intreaga locuinta. Asadar, amplasarea unor obiecte de mobilier functionale, potrivite spatiului, vor da incaperii un aer ingrijit, placut, cu note moderne si minimaliste. Chiar daca proiectele de amenajare interioara solicita timp si rabdare din partea proprietarilor, in cele din urma rezultatul va impresiona cu siguranta.

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea