Amenajarea casei

# tematica marina # bai tematica marina #amenajare bai # bai

Bai cu tematica marina! 6 idei superbe din care sa te inspiri

Baia este o incapere care trebuie sa te relaxeze si sa te incarce cu energie, iar modul in care o amenajezi poate influenta in mare masura aceste aspecte. Daca nu stii ce decor s-ar potrivi cel mai bine pentru baia ta, noi iti propunem tematica marina. Ti-am pregatit si sase idei superbe care sa te inspire.

1. Transforma baia intr-un refugiu tropical

Pe tot parcursul anului te poti bucura de sentimentul de vacanta daca vei alege cateva accente tropicale pentru a iti decora baia. Pornind de la o paleta de culori calde si pastelate si pana la un tapet sau faianta cu modele tropicale si exotice, baia ta se va transforma usor intr-o incapere care te va duce cu gandul la zilele frumoase petrecute pe plaja.

2. Baia moderna cu decor retro

Stilul retro si tematica marina pot fi integrate cu succes intr-o baie moderna. O idee pe care ti-o propunem este aceea de a opta pentru un mobilier alb pe care sa il completezi cu obiecte decorative albastre, cu un tapet verde al carui model sa imite ferigile si cu oglinzi mari si superbe incadrate in lemn. Baia ta va capata un aspect usor elegant, fara insa a se simti prea formala.

3. Alege accente decorative marine

Nu este deloc dificil sa iti transformi baia intr-o mini varianta de litoral daca vei sti ce accesorii sa alegi pentru amenajare. Spre exemplu, o cortina pentru cada sau dus, in nuante de alb si albastru si cu un model cu valuri va stabili o schema de culori placute. In plus, o lampa nautica si un dulap pentru prosoape inspirat din acele capcane pentru pesti vor completa intr-un mod deosebit intregul decor.

4. Adauga sentimentul de plaja intr-un mod elegant

Daca iti doresti o baie mai eleganta, aplicarea unor nuante de alb si rosu, cu usoare accente de auriu sau maro, vor reprezenta alegerea ideala. Iar cu ajutorul unor mici artificii stilistice, vei reusi cu usurinta sa adaugi si ideea de plaja.

Alege un tapet rosu cu un model subtil de homar pe care il vei completa perfect cu o suprafata de marmura care va aduce o atingere luxoasa incaperii. In final, oglinzile cu rame care ofera ideea unei franghii vor spori aspectul de litoral al baii tale.

5. Creeaza un aspect marin in stil vintage

Un tapet alb cu modele de un albastru pastelat care creeaza ideea unor picaturi mari de apa va putea fi aplicat pe toti peretii baii fara a incarca spatiul din punct de vedere vizual. Chiar poti opta si pentru asezarea unor tablouri personalizate pe pereti, cu imagini simple cu scoici, homari, caracatite si nu numai. Completeaza intregul decor cu o oglinda si o podea din lemn pentru a scoate in evidenta stilul vintage.

6. Transforma baia intr-un spatiu jucaus

Daca vrei sa aduci ideea de plaja in baia ta fara a apela neaparat la modele marine specifice, poti realiza acest lucru cu usurinta prin alegerea culorilor potrivite. Axeaza-te preponderent pe alb si adauga apoi mici accente de albastru, verde, bej, maro sau galben, pe pereti sau pe podea, pentru a crea senzatia unui spatiu cald si jucaus.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului