Amenajarea casei

#babytree #planta #breloc #capsula #ghiveci

BabyTree - planta breloc

"BabyTree, denumit "copacel", "planta breloc","minisera la purtator", reprezinta un pui de planta de doar 1 cm care traieste timp de 3-6 luni intr-o capsula cilindrica de 4 cm inaltime si 1,7 cm diametru, pentru ca apoi sa fie transplantata intr-un ghiveci normal, pentru a ne bucura de planta si la maturitate. Mica planta poate fi de asemenea atasata la telefon sau utilizata ca port-chei, devenind astfel un bun remediu impotriva stresului cotidian”, declara Patricia Pop, director general al Botanique.

BabyTree este un simbol ecologic si sentimental pentru iubitorii naturii. Original din Japonia, BabyTree s-a extins pana in Europa, devenind deja o moda. Un cadou pretuit si apreciat in intreaga lume, acest fenomen a ajuns si in Romania, in urma cu aproximativ un an.

„Sa oferi un BabyTree, ca simbol al longevitatii poate insemna pentru persoana care primeste acest cadou, o dovada de dragoste si prietenie, sentimente care vor creste, se vor infrumuseta si vor dura precum aceasta mica planta”, adauga Patricia Pop.

Iata cateva dintre modele disponibile la ora actuala pe piata:

Azami, denumita si Echeveria deresina, este o planta originala din America de Sud. Aceasta infloreste in timpul verii, iar florile sunt bicolore si au forma unui clopotel.

Planta simbolizeaza tandretea, finetea si armonia.

Gecko, denumita si Haworthia cooperi var. truncate, este Originara din Africa de Sud. Infloreste vara. Florile, de talie mica, sunt albe, avand uneori si nuante de roz sau brun si sunt reunite pe o tija lunga (10-40 cm). Planta este robusta si apreciaza locurile umbroase, ferestrele, terasele.

Planta simbolizeaza vointa.

Grapelo, denumita si Senecio rowleyanus, este o planta suculenta. Nu necesita o udare permanenta. Trebuie amplasata intr-un loc foarte luminos si udata de doua ori pe luna in timpul iernii si de trei ori pe luna vara.

Planta simbolizeaza originalitatea si imaginatia.

Kibo mai poarta si denumirea de  Mammillaria Albilanata si este Originara din Mexic. Acest cactus are tepii si muchiile ascutite si se dezvolta solitar. Are nevoie de mult soare si de foarte putina apa. Uda-l o data pe luna in anotimpul cald si o data la doua luni in anotimpul rece. Acesta infloreste in mijlocul verii si are florile de culoare poz, poz-purpuriu sau rosu.

Planta simbolizeaza norocul.

Monkey are denumirea latina Senecio Radicans. Are nevoie de foarte multa lumina si este recomandat sa fie udata o data pe luna in anotimpul rece, iar in anotimpul cald de doua ori pe luna.

Planta simbolizeaza abundenta.

Natai, denumita si Portulaca Grandiflora (Floarea de piatra), este originala din Sudul Braziliei, nordul Argentinei, America, Uruguay si Mexic. Planta are nevoie de multa lumina si este bine sa o uzi o data pe luna in anotimpul rece si de doua ori pe luna in anotimpul cald.

Planta simbolizeaza seninatatea, calmul, pacea si armonia interioara.

Sati, este o planta suculenta, denumita si Echinus Maximilianus. Fiind suculenta, are nevoie de putina apa. Este bine sa o uzi de doua, maxim trei ori pe luna vara, iar in lunile reci de iarna de doua ori. Tine-o intr-un loc luminos cu mult soare. Sati are florile purpurii si infloreste la sfarsitul toamnei.

Planta simbolizeaza: Dragostea, Pasiunea, Voluptatea


Ingrijirea unui BabyTree

Desi aceste plante par a fi foarte firave datorita dimensiunilor mici, ele sunt rezistente. Acestia nu au nevoie de ingrijiri speciale si sunt suficient de puternici pentru a trai si a se dezvolta armonios, in capsula, daca ii oferi lumina de care are nevoie si apa. „Atat timp cat planta este in capsula ea se unda la doua saptamani (plantele suculente) sau la o luna (cactusii). Udarea se face punand baza recipientului intr-o farfurioara cu apa timp de 1-2 minute”, adauga Patricia Pop.

Plantele pot creste in acest mediu doar intre trei si sase luni, deoarece capsulele contin o cantitate foarte mica de substrat si elemente nutritive. Cand planta creste, si nu mai are loc in capsula, trebuie sa  o transplantezi intr-un ghiveci normal. „Transplantarea se impune doar atunci cand planta nu mai incape in recipient. Se va folosi pamant pentru plante suculente sau cactusi (comercializat in magazinele specializate) si se vor respecta indicatiile mentionate pentru fiecare specie in parte”, mai spune Patricia Pop.


Unde il gasesti si cat costa?

Momentan, produsul nu este disponibil in magazine. Il poti comanda numai on-line, de pe site-ul Botanique cu 12 euro bucata.

Salveaza mediul

BabyTree s-a asociat cu Planete Urgence (ONG) pentru a contribui la un program de impadurire a Planetei. Programul acesta isi propune impadurirea lanetei cu „Un miliard de copaci”. Un copac plantat, poate absorbi peste 2 tone de dioxid de carbon, de-a lungul vietii sale.

Fiecare persoana care isi achizitioneaza un BabyTree, ajuta la plantarea unui copac. Din valoarea achitata la cumpararea produsului, 0,5 euro se duc catre Planete Urgence (ONG din Franta), pentru programul „Un miliard de copaci”.

„Pe langa ideea de cadou, achizitionarea unui BabyTree este un gest  important pentru mediu, pentru ca 0,5 Euro din vanzarea fiecarei plante pleaca spre Planete Urgence, un ONG care se ocupa de reimpaduriri. De aceea Botanique isi doreste ca BabyTree sa devina simbolul celor care iubesc natura si o protejeaza intr-o forma sau alta”, a mentionat Patricia Pop

La nivel national, Botanique s-a alaturat Programului National de Responsabilitate Sociala Corporativa Un Milion de Oameni, Un Milion de Copaci”, initiata de Fundatia PRAIS, pentru care va dona alti 0,5 euro din vanzarea fiecarui BabyTree.  In total, 1 euro din valoarea fiecarei plante in miniatura se va duce catre actiunea de impadurire.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea