Amenajarea casei

#economie #cafetiera #cafea #expresso

Avantajele utilizarii unui expressor

Esti dependent de cafeaua buna, dar ti se pare incomod sa o consumi doar in locuri publice? Ia in calcul varianta unui expressor de dimensiuni mici, pentru acasa. In functie de modelul ales, vei putea beneficia de urmatoarele avantaje.

1 Impaci toate gusturile

Pe langa functia de cafetiera si, bineinteles, de expressor, poti beneficia si de alte functii si accesorii practice. Unele dispozitive iti ofera posibilitatea de a prepara capucino sau de a incalzi apa intr-un recipient separat pentru ceai. Astfel, atunci cand ai musafiri, poti oferi cate o bautura distincta fiecaruia, in functie de gusturi.

Recipientul pentru lapte iti permite sa adaugi laptele inainte de preparare, astfel incat acesta sa se omogenizeze perfect cu cafeaua, dand astfel un plus de savoare. Un alt avantaj este mentinerea cafelei la o temperatura ridicata (adaugand laptele dupa preparare, scazi temperatura cafelei).

Selectorul de aroma duce intregul sistem la un nivel mai complex, oferindu-ti astfel posibilitatea de a prepara cafea in functie de momentul zilei sau de starea de moment.

2 Economisesti spatiu

Alegand un expressor cu sistem de cafetiera inclus, ai posibilitatea de a prepara mai multe sortimente in acelasi timp. Astfel, spatiul alocat unei cafetiere poate fi folosit intr-un alt scop. De asemenea, nu vei mai fi nevoit sa folosesti aragazul pentru cafeaua la ibric sau prentru prepararea unui expresso intr-un vas mecanic.

3 Folosesti mai putina cafea

Pueterea concentrata a aburului unui expressor reuseste sa extraga toata aroma si puterea din cafea. Astfel, pentru o cafea tare vei avea acum nevoie doar de 4 g de produs, echivalentul a doua lingurite.

4 Economisesti timp

Datorita sistemului de incalzire rapida a apei, timpul de preparare a cafelei este mult mai scurt fata de celelalte variante clasice. Cafeaua la ibric necesita cel putin 10 minute pana la fierberea apei, in timp ce cafetiera nu poate fi deconectata pana cand nu prepara intreaga cantitate de apa.

Un expresso cu posibilitatea de prepararea a doua cesti simultan distribuie cafea in mod egal in ambele recipiente. Cantitatea de apa ce trebuie incalzita fiind mai mica, timpul total este mult mai redus. Astfel, in mai putin de doua minute ai un expresso cald si aromat.

5 Lucrezi mai curat

Suportul antiderapant pentru cesti si tavita de acumulare a picaturilor sunt doar doua dintre accesoriile ce te ajuta sa pastrezi spatiul curat si sa eviti imprastierea cafelei in jurul aparatului. Valva antipicurare opreste distributia cafelei atunci cand indepartezi cana din suport.

Posibilitatea de detasare si curatare individuala a filtrului si a rezervorului de apa este un alt aspect practic ce te ajuta sa mentii aparatul curat si proaspat in permanenta.

6 Economisesti bani

Acum ai la tine acasa aceeasi cafea delicioasa pe care o bei la restaurant sau in baruri. Daca pana acum simteai nevoia sa iesi afara doar pentru a savura un expresso aromat si cremos, acum il prepari chiar in bucataria ta, cu costuri minime.

Avand in vedere consumul redus de cafea, posibilitatea de incalzire a apei pentur ceai sau ciocolata calda si functia de filtru, economisesti banii cheltuiti in mod normal pe un fierbator de apa si o cafetiera. De asemenea, economisesti cel putin 250 grame cafea pe lune (un pachet mediu).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare