Amenajarea casei

#aparat #popcorn #bucatarie #electrocasnice

Avantajele utilizarii unui aparat de popcorn

Aparatul pentru preparat floricele de porumb este visul oricarui copil. Dimensiunile reduse si rapiditatea de lucru il recomanda in fiecare locuinta, indiferent de varsta locatarilor. Iata cat de simplu este sa il folosesti si care ii sunt principalele avantaje.


Cum functioneaza?

Aparatul electric pentru facut popcorn are la baza un sistem de aer fierbinte care transforma boabele de porumb in acele floricele delicioase. Spre deosebire de aparatele mari pe care vanzatorii ambulanti le folosesc in parcuri, acesta are o cuva mica, insa suficient de incapatoare pentru a cuprinde boabele de porumb. Odata ce ai apasat butonul „pornit/on” cuva se incalzeste iar aerul fierbinte duce la pocnirea boabelor, aruncand floricele afara. Datorita miscarii permanente, ai siguranta ca nu vor ramane boabe nepreparate.

Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi:

Pasul 1. Ridici capacul de protectie din plastic si torni boabele de porumb in cuva (cantitatea recomandata in manualul de instructiuni );

Pasul 2. Asezi capacul la loc si pozitionezi un castron incapator in dreptul orificiului prin care curge popcornul preparat.

Pasul 3. Apesi butonul de pornit.

Pasul 4. Supraveghezi intreaga operatiune pentru a fi sigur ca floricelele nu se imprastie pe jos, din cauza puterii curentilor de aer.

Pasul 5. Atunci cand frecventa pocniturilor s-a rarit, este momentul sa opresti aparatul si sa indepartezi castronul.

Pasul 6. Curata cuva dupa cateva ore si doar dupa ce ai scos cablul de alimentare din priza.

Atentie! Nu adauga niciodata sare, ulei sau alte substante in afara de porumb. Citeste cu atentie manualul de instructiuni si respecta intocmai avertismentele notate de catre producator!

 

Avantajele utilizarii acestui aparat:

  • Economisesti timp deoarece intregul proces de preparare dureaza aproximativ 3 minute, spre deosebire de popcornul preparat la aragaz, in ulei. In ceea ce priveste consumul de timp, este bine sa iei in calcul atat perioada de preparare precum si timpul necesar pentru spalatul vaselor murdare. Fie ca ai musafiri, fie ca trebuie sa te strecori in pauza publicitara, in doar cateva minute ai preparat 3 portii consistente de popcorn fara grija vaselor sau a aragazului.
     
  • Scapi de mirosul puternic din bucatarie. Popcornul semipreparat pentru cuptorul cu microunde este intr-adevar delicios, insa fiecare secunda in plus poate duce la distrugerea cuptorului. Floricelele arse emana un miros foarte puternic ce va fi preluat de catre alimentele pe care vei vrea sa le prepari apoi in cuptor. Prepararea floricelelor la aragaz produce, de asemenea, un miros specific. Uleiul incins impune mai multe riscuri si, in caz de arsura, risti ca intreaga bucatarie sa capete un aspect negricios si un miros urat .
     
  • Mananci sanatos. Lipsa uleiului si a aditivilor de gust face ca aparatul pentru popcorn sa fie recomandat in cazul copiilor, al persoanelor care tin regim, diete sau au probleme de digestie. Pentru un plus de gust, poti adauga putin unt si putin sare dupa ce floricelele au fost preparate.
     
  • Pretul unui aparat este de aproximativ 70 - 80 RON in magazinele de profil, cu garantie 2 ani oferita de catre producator. Pe internet gasesti modele colorate si atractive pentru cei mici ce pot reprezenta un cadou ideal de sarbatori sau de ziua de nastere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea