Amenajarea casei

#curatenie casa #aparat de curatat cu aburi #curatare cu abur

Avantajele unui aparat de curatare cu abur

Aparatul de curatare cu abur constituie una dintre cele mai moderne solutii pentru curatenia casei. Functionarea pe baza de apa este o modalitate simpla si eficienta de indepartare a murdariei de pe cele mai multe suprafete din gospodarie.

Care sunt, insa, avantajele reale ale unui aparat de curatare cu aburi? Iata in continuare cele mai importante beneficii ale unui aparat de curatat cu abur:

1 Curatarea in profunzime cu abur

Aparatul de curatare cu abur este conceput pentru a curata in profunzime murdaria, petele si reziduurile de pe suprafete. Principalul avantaj il reprezinta faptul ca pentru o curatare in profunzime nu este nevoie de substante toxice, folosindu-se numai presiunea aburului. De exemplu, o suprafata cu urme de grasime poate fi degresata cu ajutorul aburului.

Curatarea in profunzime implica si indepartarea acarienilor, ciupercilor si mucegaiului. Dispozitivul este util in special pentru dezinfectarea spatiilor, eliminand fungii, sporii, mucegaiurile si alte microorganisme care pot afecta sanatatea copiilor.

Jetul de aburi elimina mirosurile neplacute si improspateaza aerul din incapere. Aburul uscat nu contine minerale si nu prezinta conductivitate electrica, neutralizand sarcina statica a particulelor de praf. Apa pulverizata face particulele de praf sa devina mai grele. Impreuna cu turbulenta creata in conducte, murdaria este separata de aer. Murdaria este adunata in recipientul colector, iar aerul trece printr-un filtru inainte de a se intoarce in mediul inconjurator.

2 Aburul indeparteaza cutele

Un aparat de curatare cu abur poate avea un jet de abur reglabil cu ajutorul caruia se indeparteaza incretiturile de pe tricouri.

3 Economie si rapiditate

Aparatul de curatat cu aburi necesita o cantitate redusa de apa, are costuri mici de operare, este 100% ecologic si poate fi folosit rapid pentru treburile gospodaresti. Aparatul curata cu apa la o temperatura de aproximativ 130 grade Celsius, fiind o solutie ecologica, care nu afecteaza mediul inconjurator. Consumul energetic este de aproximativ 900W.

4 Curatarea celor mai multe locuri din casa

Aparatul cu abur curata cele mai multe locuri si suprafete din casa: gresie, faianta, baie, bucatarie, hol, colturi, sub mobila, canapele, ferestre, haine, oglinzi, perdele etc. Dispozitivul poate avea un atasament special pentru curatarea vasului de toaleta, unul pentru calcarea hainelor si altul pentru curatarea geamurilor. Aparatul cu abur poate fi folosit si pentru curatarea masinii, inclusiv tapiteria, plafonul, mocheta, portbagajul etc.

5 Auto-umplere

Aparatul de curatare cu abur este bine sa fie dotat cu un maner de transport si un sistem de auto-umplere. Acesta din urma permite autonomia nelimitata de lucru. In acest fel se evita intreruperea activitatii pentru alimentarea cu apa.

6 Usor de depozitat

Aparatul de curatat cu aburi ar trebui sa aiba o greutate mica, de aproximativ 2 kg, pentru a putea fi transportat si depozitat cu usurinta.

Sursa foto : scottsdale-carpet-cleaning.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului