Amenajarea casei

#canapea extensibila #canapea #mobilier living #avantaje canapea extensibila

Avantajele unei canapele extensibile

Canapelele extensibile reprezinta solutia ideala pentru dormitoarele si locuintele mici. Ofera mai mult spatiu, un loc in plus de dormit si se gasesc intr-o varietate de stiluri, culori si materiale. Sunt accesibile ca pret si foarte rezistente.

Cum alegi o canapea

Inainte sa cumperi canapele trebuie sa iei in calcul dimensiunea lor. O canapea trebuie sa se potriveasca in spatiul pe care il ai in camera, dar sa si intre usor in incapere. Incearca sa masori corect pentru a nu avea surprize neplacute.

Un alt aspect important se refera la material. Exista multe tipuri de materiale, dar pentru canapele gradul de folosinta determina alegerea materialelor. Materialele cu o durata de viata mai mare si pe care le poti intretine usor sunt cele din piele si microfibre.

Canapelele extensibile pot avea sistemul de extensie din metal, lemn sau plastic. Cele mai rezistente sunt cele cu extensie din metal. Astfel, daca canapeaua va fi intens folosita este indicat sa alegi acest sortiment.

Avantajele canapelelor

Avantajul major al unei canapele este faptul ca permite schimbari de decor frecvente. Indiferent de modelul canapelei, aceasta poate fi mutata cu usurinta prin incapere si actualiza spatiul simplu. Varietatea de culori si materiale permite de asemenea alegerea unei canapele potrivite pentru orice interior.

Canapelele sunt elegante, frumoase si comode si sunt nelipsite din orice casa. Pot fi adaptate cu usurinta oricarui stil si buzunar.

Avantajele canapelelor extensibile

Daca locuiesti intr-un apartament sau o casa mai mica, spatiul este adesea o problema. In aceste spatii, este indicat sa folosim obiecte de mobilier multifunctionale. Canapelele extensibile sunt unele dintre aceste obiecte de mobilier.

Canapelele extensibile au diferite stiluri si dimensiuni. In functie de spatiul de care dispui, bugetul si nevoile tale, poti alege canapele mici, medii, mari sau chiar king size.

De asemenea, poti alege dintr-o varietate de stiluri, de la traditional, pana la contemporan sau modern, in functie de cum este decorata casa ta. Canapelele extensibile ofera un spatiu de dormit in plus atunci cand ai mai multi invitati.

Canapelele extensibile sunt foarte practice si au un cost mai mic decat un pat, fiind astfel mai usor de achizitionat. Canapelele extensibile reprezinta solutia perfecta pentru garsoniere sau dormitoare de dimensiuni mici. Daca este stransa, ofera mai mult spatiu camerei.

Aceste canapele exista pe piata in doua tipuri, in functie de modul de extensie. Astfel, poti opta pentru canapele extensibile care se deschid pe latime sau canapele extensibile care se deschid in lungime.

Canapelele extensibile care se deschid pe latime sunt cele care au de obicei trei locuri. Sunt mult mai rezistente, insa durata de viata este influentata si de greutatea celor care o folosesc.

Capelele extensibile care se deschid pe lungime sunt cele care au doua locuri. Sunt mai putin rezistente, insa daca nu sunt folosite zilnic pot avea o durata de viata destul de mare.

Atunci cand alegi o canapea extensibila trebuie sa fii foarte atent si la sistemul de extensie. Ai grija sa fie de calitate si bine prins.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea