Amenajarea casei

#sistem siguranta #sistem orange #abonament orange #Orange Smart Home

Avantajele sistemului Orange Smart Home pentru folosire zilnica

Orange a lansat in primavara lui 2016 solutia de monitorizare a locuintei Orange Smart Home, care ofera posibilitatea de a controla si monitoriza non-stop locuinta de la distanta, direct de pe telefon, prin intermediul unei aplicatii, sau de pe computer, prin intermediul unei platforme online. O solutie inteligenta de care oricine are nevoie.

Sistemul se compune dintr-un dispozitiv central care se conecteaza prin cablu la un router, caruia i se pot asocia wireless sase tipuri de senzori precum: camera video Wi-Fi, senzor de miscare, de fum, de inundatie, un senzor pentru usa sau fereastra si o priza inteligenta. De oriunde te afli ai control asupra acestui ansamblu, in orice moment al zilei. Practic, e ca si cum ai fi in casa, desi tu esti la serviciu sau in oras cu prietenii, ori in concediu. Nimic nu se petrece fara stirea ta, fiindca pentru orice lucru dubios, cum ar fi, spre exemplu, un musafir nepoftit care iti intra in casa cand nu ar trebui sa fie nimeni acolo, tu primesti o alerta pe device-ul pe care l-ai setat si pe care il ai cu tine (telefon, tableta, laptop).

Sa zicem ca pustiul tau de 12 ani vine acasa de la scoala in jur de ora 15.00. Pana la 17.30 cand ajunge unul dintre voi acasa, baiatul e singur in locuinta. Sa spunem ca in tot acest timp senzorii de fum si apa sunt activati. Nu trebuie sa iti faci griji ca uita mancarea pe aragaz concentrat pe jocurile pe computer si nici ca lasa robinetul pornit, ca doar asa sunt copiii, mai tot timpul cu nasul in telefon. Si asta fiindca orice incident de acest fel iti va fi semnalat instantaneu prin SMS daca esti client Orange sau prin e-mail. Atunci tu pui imediat mana pe telefon si iti suni copilul sa il atentionezi.

Sa luam in calcul alta varianta. Sa spunem ca timp de noua ore, intre 8.30 si 17.30, casa ta e goala fiindca si tu si sotia sunteti la serviciu. In principiu, neavand caine sau pisica, n-ar trebui sa aiba loc nicio miscare in casa. Asa ca montezi pe usa de la intrare senzorul de miscare al sistemului Orange Smart Home, iar cand, sa zicem, se deschide usa fara un motiv anume, setezi sistemul astfel incat sa porneasca automat si inregistrarea video cu ajutorul camerei pe care in prealabil ai setat-o sa bata spre holul de la intrare. In felul acesta poti verifica foarte simplu cine a intrat in casa.

Cu alte cuvinte, cu un sistem Orange Smart Home cu totii suntem datori. Asta pentru linistea noastra de zi cu zi. In plus, daca tinem cont ca un abonament Orange Smart Home costa doar 10 euro pe luna pana pe 1 septembrie sau 15 euro/luna fara promotie, este destul de accesibil. Iar pentru linistea ta, poti alege orice configuratie de senzori iti doresti. Ai inclusi in pachetul de baza dispozitivul central si doi senzori la alegere, iar daca vrei poti achizitiona oricati senzori suplimentari ai nevoie.


Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea