Amenajarea casei

#casa #curte #microbi #sanatate #uscator #rufe #haine

Avantajele folosirii unui uscator de rufe

Hainele expuse la uscat in vazul tuturor sunt o problema cu care inca ne confruntam si care ar trebui sa ridice multe semne de intrebare atunci cand vine vorba de igiena . Daca in tarile dezvoltate uscatoarele de rufe sunt la fel de utilizate ca si un televizor sau un aragaz, la noi au trecut mai bine de 20 de ani de la introducerea lor pe piata. Ca si gospodina poti opta pentru acest aparat electrocasnic deoarece:

1 Economisesti timp

Un program de functionare al unui uscator dureaza, in medie, o ora. Calculand o medie intre timpul de uscare naturala din timpul iernii si cel din perioada de vara, numarul de ore este considerabil mai mare. Fie ca folosesti balconul sau spatiul din curte, fie ca le usuci in camera sau in baie, perioada de timp este de aproximativ 10 ori mai mare decat in cazul utilizarii unui uscator automat.

Pe de alta parte, adunand timpul necesar pentru a intinde rufele, pentru a le strange de pe franghie, pentru impaturit si pentru calcat vei observa ca depasesti, de asemenea, perioada necesara unui program complex al uscatorului.

Este bine sa ai in vedere ca toate activitatile de mai sus implica si un grad de energie, respectiv oboseala, care merita luat in calcul.
2
Iti protejezi sanatatea

Hainele uscate in aer liber pot capta o sumedenie de microbi si microorganisme ce vor intra apoi in contact cu pielea si cu mediul locuintei tale. Praful si germenii alergeni pot crea alergii puternice, dar si alte probleme de sanatate mai grave. Chiar si in balcon exista acest pericol.

Uscatul in spatii comune (uscatorul scarii) implica riscuri majore din punct de vedere igienic, deoarece exista posibilitatea ca hainele tale sa fie atinse de persoane care nu s-au spalat pe maini sau de alte materiale straine.

Animalele din curte si vantul sunt adevarate bombe bacteriene. Posibilitatea ca anumite piese vestimentare sa cada pe jos sau sa fie patate este, de asemenea, ridicata.

Uscatul hainelor in casa, in special in perioada de iarna, duce de foarte multe ori la formarea de condens, igrasie si mucegai din cauza umezelii foarte ridicate. Astfel, vor aparea probleme respiratorii grave si predispozitia la infectii.

3 Hainele arata mai bine

Uscatul pe franghie sau pe un uscator mecanic se realizeaza prin pliere sau cu ajutorul clestilor. Ambele variante lasa urme adanci pe haine, calcatul fiind singura solutie de a scapa de acestea. Functiile unui uscator implica uscatul rufelor sensibile (lana, matase, sintetice), uscatul fara sifonare sau programe care iti permit sa imbraci hainele imediat dupa cele scoti din uscator fara a mai fi necesara calcarea acestora. Aerul fierbinte folosit este benefic si in indepartarea microbilor.
4
Economisesti spatiu

Scapand de franghiile de rufe din balcon poti sa utilizezi spatiul in avantajul tau si al familiei. Fie ca alegi sa depozitezi diferite lucruri, fie ca optezi pentru un spatiu de relaxare sau o terasa, vei observa ca investitia facuta intr-un aparat electrocasnic de acest gen este pe deplin meritata.

Daca pana acum uscai hainele in baie sau in camera, poti uita de suportul de rufe atat de voluminos si incomod. Foloseste zonele respective in scop practic sau completeaza amenajarea de pana acum.

In cazul in care te sperie locul ocupat de un uscator de rufe electric, afla ca ai posibilitatea sa il asezi peste masina de spalat (doar daca aceasta are incarcare frontala).
5
Iti ofera libertate deplina

Uita de vesnica preocupare cu privire la disponibilitatea hainelor. Nu mai este cazul sa te gandesti daca pantalonii albi sunt curati sau daca fiul tau are costumul de antrenament pregatit pentru ziua urmatoare. Uscatoarele de rufe iti ofera posibilitatea sa programezi functionarea, astfel incat hainele sa fie pregatite exact atunci cand ai tu nevoie. In acest sens ai un avans de programare de peste 19 ore.

Spre deosebire de masinile de spalat cu functia de uscare, un dispozitiv independent iti ofera o varietate considerabila de functii adaptate nevoilor fiecarei familii. Pe langa timer, un uscator iti poate oferi peste 8 programe diferite, speciale pentru toate tipurile de haine. In caz de urgenta apelezi la functia de uscare rapida si, in cateva minute, esti gata sa pleci de acasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea