Amenajarea casei

#lumina #fereastra #mansarda

Avantajele amenajarii unei mansarde

Din nevoia explorarii spatiului pe verticala, varianta unei mansarde amenajate poate fi raspunsul potrivit la o astfel de situatie. Amenajarea ultimului etaj al unei cladiri presupune un efort financiar care creste valoarea intregului imobil si care asigura un spatiu suplimentar, separat de restul. Lumina naturala , intimitatea, consumul relativ redus la utilitati pot fi avantaje convingatoare pentru un astfel de proiect.

1 Izolarea termica a mansardei
 

O mansarda amenajata asigura un grad mai inalt de confort, prin izolarea termina pe care o confera acelui spatiu.
 

2 Compartimentarea spatiului intr-o mansarda
 

Amenajarea mansardei permite compartimentarea spatiului dupa nevoile personale: locuit, depozitare etc. Mansarda se intinde pe toata suprafata casei, astfel incat se pot amenaja una sau mai multe camere si chiar o baie. Astfel, mansarda reprezinta o solutie eficienta pentru problema largirii spatiului de locuit, fiind mai ieftina decat ridicarea unei anexe pe pamant.

Totodata, mansarda poate sa puna la dispozitia beneficiarului o suprafata similara cu cea a unui etaj superior. De asemenea, mansarda permite acoperirea unei suprafete de mari sau mici dimensiuni fara a folosi reazeme intermediare.
 

3 Costuri ale locuitului intr-o mansarda
 

La o mansarda, costurile sunt mai mici in ceea ce priveste spatiul de locuit. In plus, investitia intr-o amenajare de mansarda se amortizeaza intr-un timp scurt, astfel incat noul spatiu avut la dispozitie poate fi valorificat.
 

4 Ferestrele de mansarda
 

Ferestrele de mansarda prezinta numeroase functionalitati. Acestea ofera lumina naturala spatiului mansardei, o buna ventilatie si totodata permit spalarea in interior al geamului din exterior. Lumina naturala poate fi obtinuta prin montarea unei singure ferestre sau a mai multor ferestre impreuna, in combinatia dorita. Afla care sunt avantajele unei ferestre de mansarda cu motor solar.

O fereastra de mansarda asigura o izolatie termina si fonica si sunt etanse, nepermitand patrunderea apei.
 

5 Design interior pentru mansarde
 

Designul interior al unei mansarde poate fi realizat astfel incat sa corespunda celor mai noi tendinte in domeniu.

Spatiul poate fi amenajat ca o camera de relaxare, cu bar, Home Cinema si biliar, ca birou, dormitor, atelier de lucru sau orice altceva in functie de nevoi. Lemnul stalpilor si grinzile de sustinere se pot combina cu lemnul pentru lambriuri , astfel incat efectul sa fie unul deosebit.
Mansarda amenajata aduce un plus de valoare si de estetica pentru cladirea in sine.
 

Vrei sa-ti renovezi casa si cauti un zugrav? Nu mai pierde timp intreband in stanga si-n dreapta de un mester bun. Intra pe cautzugrav.ro si cauta persoana care sa corespunda cerintelor tale! Iti oferim posibilitatea sa gasesti in timp record mesteri autorizati, ale caror servicii au fost apreciate de alte persoane. Spor la treaba!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea