Amenajarea casei

#plasma #led #televizor #lcd #televizor cu ecran plat

Avantaje si dezavantaje ale unui TV cu ecran plat

Stiai ca distanta optima de la care se poate viziona imaginea unui LCD Full HD fara ca ochiul uman sa fie afectat se calculeaza multiplicand de trei ori inaltimea dispozitivului, iar pentru un ecran LCD HD, prin inmultirea inaltimii sale cu cinci ? Televizoarele cu ecran plat, fie ca este vorbe de LCD sau de cele tip plasma au inlocuit aproape in totalitate televizoarele cu tub catodic in ultimii ani. Iata care sunt principalele avantaje si dezavantaje ale acetor tipuri de televizoare:



Avantajele TV-ului cu ecran plat


1 Un televizor cu ecran plat are un design mult mai deosebit in comparatie cu un televizor cu tub catodic. In plus, multe modele nu masoara mai mult de 10 cm grosime sau chiar mai putin, ceea ce deschide o gama extinsa de optiuni in ceea ce priveste amplasarea.


2 Televizoarele cu ecran plat pot fi montate pe perete astfel ca nu vor ocupa mult loc. In plus, pot fi transformate in parte centrala a camerei. Este bine sa stii ca televizoarele Plasma cantaresc mai mult decat televizoarele LCD, insa ambele cantaresc cu mult mai putin decat un televizor cu tub de aceeasi dimensiune.


3 Fie ca este vorba de televizoare cu ecran LCD sau tip Plasma, aceste dispozitive redau imagini viu colorate, luminoase si clare pentru ca beneficiaza de display-uri digitale. Astfel, ele redau imagini prin iluminarea unei retele fixe de pixeli. Culoarea si luminozitatea sunt precis controlate la nivelul sub-pixelilor, ceea ce duce la posibiliatatea de redare a milioane sau chiar miliarde de posibile culori.


4
Cantitatea de informatie si claritatea imaginii creste in functie de tipul ecranului - standard, high-definition si full high definition.


5 In timp ce pana si cele mai noi modele de televizoare plate cu tub catodic distorsioneaza imaginea catre marginea ecranului, televizoarele cu ecran plat mentin claritatea si geometria imaginii.


6 Datorita evolutiei tehnologice, televizoarele cu ecran plat continua sa devina tot mai performante, dar cea mai buna veste este aceea ca devin si mai ieftine.


Dezavantajele TV-ului cu ecran plat


1
Televizoarele cu ecran plat sunt mai scumpe decat vechile televizoare cu tub catodic.


2
Unele modele mai ieftine au o calitate a imaginii foarte slaba pentru imaginiile non HD ce nu o egaleaza pe cea a celor mai bune televizoare cu tub, mai ales in ceea ce priveste proportiile contrastului, nivelul de intensitate a culorii negru si a miscarii naturale cursive.


3
Televizoarele cu ecran plat au tendinta de a reda mai mult zgomot, distorsionari si alte neajunsuri provenite din receptia semnalului normal provenit de la cablul TV.


4
Succesiunea rapida a imaginii determina, in cazul LCD-ului efectul fantoma. La LCD, cristalele lichide au un timp de reactie mai lent, iar o schimbare brusca a imaginii poate avea ca rezultat o suprapunere fantomatica, de scurta durata a imaginii anterioare. La fel, in cazul miscarilor rapide pe ecran -minge de fotbal, masini, etc. contururile pot deveni cetoase din cauza intarzierii reactiei LCD.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea