Amenajarea casei

#autocolant #autocolante perete #folie autocolanta #mobila zgariata

Autocolante pentru materiale deteriorate

In aceasta perioada de criza, achizitionarea unui mobilier nou este din ce in ce mai dificila. Preturile ridicate la mobila, fac ca numeroase persoane sa gaseasca alte modalitati de a imbunatati aspectul obiectelor din locuinta.

Una dintre aceste modalitati este folosirea de autocolante, pentru repararea mobilierul, peretilor sau a usilor. Au un pret accesibil si se gasesc intr-o multitudine de culori si modele.

Autocolantele pot fi folosite atat pentru obiectele din lemn, cat si pentru obiectele din sticla, plastic sau fier. Autocolantele pentru aceste obiecte au adezive foarte puternice si nu este recomandat sa le lipesti pe alte obiecte decat cele pentru care sunt destinate.

Autocolantele pentru mobilier au un termen de valabilitate de cinci ani, daca sunt montate corect. Sunt foarte rezistente si nu afecteaza structura mobilierului. Foliile autocolante sunt usor de demontat.

Dupa dezlipire, este indicat ca locul respectiv sa fie bine curatat cu o solutie degresanta care sa stearga orice urma de adeziv.
 

Cum se aplica autocolantul


Pentru a lipi corect folia de autocolant pentru mobilier este foarte important ca suprafata respectiva sa fie neteda, curata, degresata, stearsa bine de praf si uscata. Suprafetele de mobilier trebuie sa fie bine slefuite si curatate.

Pentru mobilierul care nu are o suprafata neteda, precum mobilierul din placaj sau lemn neprelucrat, trebuie sa se foloseasca un strad de grund . Autocolantul se aplica dupa ce grundul se usuca foarte bine.

Inainte de a lipi foliile autocolante trebuie sa cureti suprafata de mobilier cu o carpa curata imbibata in alcool sau benzina. Este indicat sa eviti acetona, care lasa urme.

De asemenea, atunci cand aplici foliile autocolante este foarte important sa tii cont si de temperatura din mediul inconjurator. Ideal, temperatura de lucru trebuie sa fie intre 15 si 25 de grade Celsius.
 

Cum se intretine mobilierul cu autocolant


Autocolantul pentur mobilier isi pastreaza aspectul initial o perioada foarte lunga de timp. Nu se decoloreaza la expunerea la razele solare si nu atrage si mentine praful. Obiectele de mobilier care sunt imbunatatite cu folie autocolanta se curata foarte usor, cu o carpa moale si uscata.

Petele de pe mobila, de mancare sau bautura se indeparteaza prin stergere. Daca petele sunt mai dificile, acestea se indeparteza cu o solutie din detergent. Mobilierul se sterge si se usuca cu o carpa curata si uscata.
 

De unde cumperi foliile autocolante


Foliile autocolante ofera mobilierului tau prospetime si un aspect placut, nou. Pe piata se gasesc numeroase sortimente de folii autocolante, in functie de locul si obiectul pentru care vrei sa le folosesti.

Astfel, poti gasi folii autocolante care imita diverse tipuri de lemn, in numeroase culori. Pe piata vei gasi insa si autocolante pentru vitralii, cu imprimeuri florale, motive acvatice sau abstracte. Pe piata exista si autocolante pentru perete care sa inlocuiasca tapetul.

Foliile autocolante se gasesc in magazinele de specialitate, de constructii si decoratiuni interioare , unde vei gasi o gama completa de nuante si marimi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea