Amenajarea casei

#vinil # decorare pereti #autocolante vinil #modele autocolante

Autocolante din vinil pentru decorarea peretilor: 4 modele captivante

Peretii pot deveni vedetele livingului sau ale dormitorului, daca stii cum sa-i decorezi corect. Uita de rame foto, oglinzi si etajere pe care aduni tot felul de lucruri marunte si opteaza pentru o forma moderna de ornare a peretilor: autocolantele si tapetul din vinil.

Produsele din vinil pentru decorarea peretilor nu sunt altceva decat niste folii cu finisaj plasticat, usor de intretinut si potrivite pentru fiecare spatiu si stil al casei. In general, autocolantele din vinil sau tapetul din vinil este reprezentat de siluete de obiecte, animale, copaci sau figuri geometrice. Fundalul peretelui ramane in culoarea lui de baza.


1. Autocolant din vinil inspirat din natura

Daca ai o camera in care predomina liniile drepte si simple, poti opta pentru un autocolant din vinil sub forma de copac infrunzit care atrage pasari. Unduirile ramurilor si pozitiile pasarilor distrug monotonia data de liniile simple.


2. Autocolant din vinil cu mesaj

Cand vrei sa pui in evidenta un anumit spatiu din camera, poti folosi un autocolant din vinil cu mesaj. De exemplu, daca vrei sa evidentiezi spatiul pentru luat masa, poti lipi pe perete un autocolant din vinil sau un tapet din vinil care sugereaza o farfurie cu mancare, iar daca vrei sa atragi atentia asupra masutei de cafea, poti lipi pe perete un autocolant decorativ care exprima clar pentru ce este destinat locul respectiv.


3. Autocolant din vinil cu forme geometrice

Formele geometrice sunt potrivite pentru evidentierea unui spatiu golas, in care nu exista piese de mobilier masive sau alte decoratiuni care atrag atentia. Formele geometrice, in special cele care imbina mai multe nuante, creeaza impresia unui spatiu bine echilibrat, tocmai datorita faptului ca acopera suprafata banala a peretelui.


4. Autocolant din vinil cu chip uman

Siluetele umane desenate pe autocolante sau tapet sunt in tendinte de cateva sezoane si se mentin in topul preferintelor designerilor. De fiecare data cand vrei sa creezi un punct central intr-o camera, lipeste pe unul dintre peretii goi un autocolant din vinil cu chip uman.



Sursa foto: interior-design-decor.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea