Amenajarea casei

#lumina #locuinta #vecini #amenajare #cladire

Aspecte pe care nu le poti schimba la o locuinta

Cand vrei sa achizitionezi o noua locuinta sau trebuie sa te muti in alt loc, este foarte important sa tii cont de acele aspecte care nu pot fi modificate. Daca esti constient care sunt limitarile pe termen lung, poti sa negociezi un pret mai bun si sa iei o decizie in deplina cunostinta de cauza.

1 Apropierea de alte cladiri


Unul dintre cele mai mari dezavantaje al unei locuinte il reprezinta distanta mica pana la urmatoarea cladire. Trebuie sa te gandesti ca pe termen lung si foarte lung nu vei beneficia niciodata de intimitate, iar acest aspect nu poate fi schimbat. Oricat de simplu pare sa folosesti jaluzele sau perdele, sa le deschizi si inchizi zilnic nu este deloc o placere.

 

2 Lipsa luminii naturale


Lumina naturala este unul dintre bunurile cele mai de pret pentru orice locuinta. Nu poate fi inlocuita de nicio instalatie electrica , pentru ca nu are acelasi efect benefic asupra psihicului uman. Cand gasesti o locuinta pe placul tau, ia in consideratie aspectul acesteia in functie de ora din zi, anotimp si vreme. Vei vedea mai clar care sunt avantajele si dezavantajele acelui spatiu.

 

3 Zidurile fixe



In cazul unui spatiu deja construit, cu ziduri de sustinere si pereti imobili, trebuie sa fii multumit de compartimentare inca de la bun inceput. Acolo unde nu ai voie sa faci modificari mari in ceea ce priveste impartirea spatiului trebuie ca locuinta respectiva sa corespunda cu adevarat nevoilor tale. Daca urmeaza sa stai aici o perioada lunga, in timp un dormitor extrem de mic poate sa se transforme intr-o mare frustrare.

 

4 Zona si vecini



Oricat de atractiva ar fi o locuinta, ca aspect sau pret, daca aceasta este intr-o zona proasta, este important sa te gandesti de doua ori inainte de a te muta aici. Lipsa sigurantei, mijloacele de transport putine, lipsa magazinelor, farmaciilor etc sunt cateva lucruri care pot sa apara in timp sau sa nu apara deloc. Incearca sa afli cate ceva si despre oameni, chiar si atunci cand stai la casa, nu la bloc. Este important sa ai vecini care sa nu prezinte un risc, indiferent de natura acelui risc.


5 Vechimea imobilului


Cu cat este mai vechi imobilul, cu atat trebuie sa investesti mai mult in el, intr-o forma sau alta. Gandeste-te bine ce impact are asupra bugetului tau, pe termen lung, acest aspect. Daca nu este vorba despre vreo cladire cu valoare arhitecturala sau istorica, constructia respectiva ar putea sa coste in timp de mai multe ori pretul de cumparare.

De asemenea, in cazul apartamentelor, de obicei cele mai vechi tind sa se devalorizeze, iar acest lucru inseamna ca in final poti sa iesi in pierdere.


6 Pozitionarea locuintei


Locul exact in care se afla cladirea respectiva este extrem de important din punct de vedere al nivelului de zgomot si poluare. Apartamentele aflate de-a lungul unui bulevard tind sa fie foarte zgomotoase si prafoase, din cauza traficului si a cantitatii mari de particule care circula in aer si ajung in casa. Cauta o locuinta aflata undeva pe stradute, intre alte cladiri sau la marginea unui spatiu inverzit, unde nu se poate construi o strada sau alt imobil.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare