Amenajarea casei

#masina de spalat #alegere masina de spalat #masina de spalat incorporabila

Aspecte esentiale in alegerea unei masini de spalat incorporabile

O masina de spalat incorporabila este montata in cel mai indicat loc din incapere pentru acces la teava de apa, este integrata in mobila si, astfel, are avantajul de a economisi spatiu. Cand cumperi o masina de spalat incorporabila, este important sa tii cont de cateva aspecte esentiale pentru ca aceasta sa se potriveasca perfect in spatiul ales.

Iata detaliile de baza in alegerea masinii de spalat incorporabile:


1 Alegerea locului din incapere pentru masina de spalat incorporabila

O masina de spalat incorporabila nu poate fi montata decat in apropierea unei tevi de apa. Pentru masina de spalat vase, rezerva suficient loc langa teava de apa, tinand cont de configuratia dorita pentru mobila de bucatarie.

Pentru masina de spalat rufe incorporabila, locul ales poate fi in bucatarie, pe hol, in baie sau in spalatorie, daca un astfel de spatiu este disponibil in locuinta.


2 Dimensiunile necesare pentru masina de spalat incorporabila

Pentru ca masina de spalat sa se integreze perfect in mobilier, trebuie sa tii cont de doua dimensiuni: cele ale aparatului electrocasnic si cele ale producatorului de mobila. De multe ori, masinile de spalat sunt voluminoase si ies putin in afara liniei blatului.

Daca vrei sa ascunzi complet masina cu o usa, blatul trebuie sa fie unul lat. Fabricantii de mobila au dimensiuni standard pe care lucreaza, iar aceste dimensiuni pot sa difere de la un furnizor la altul. Prin urmare, va trebui sa gasesti o companie care executa sau vinde mobila cu latimea de care ai nevoie.

Alege modelul dorit de masina de spalat incorporabila si noteaza atat dimensiunile acesteia, cat si marca si modelul. Este foarte posibil ca in cazul in care faci mobila pe comanda sa ti se solicite toate aceste informatii.

O alta problema legata de masuratori apare cand teava de apa este montata in afara peretelui. In acest caz se pierd centimetri, ceea ce duce la marirea spatiului ocupat de mobila si aparat.


3 Alte elemente de amenajare

Masina de spalat incorporabila ocupa mult spatiu intr-o incapere, atat pe lungime, cat si pe latime. Daca exista alte aparate incorporabile in partea inferioara a mobilei, acestea trebuie definite de la inceput. In cazul unei bucatarii, poate fi vorba despre un cuptor. In cazul unei spalatorii, sub blat pot fi puse masina de spalat si masina de uscat.

Sursa foto: alibaba.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului