Amenajarea casei

#mobila #amenajare casa

Asezati-va comod

In acest articol ne vom concentra exclusiv pe confortul si simtul confortului.

Prin urmare, stati confortabil si continuati sa cititi urmatoarele randuri. Vorbind despre confort, o parte integranta a camerei de zi sau a livingului este mobilierul tapitat. Este intotdeauna preferat, nu numai datorita aspectului sau elegant, ci si datorita confortului pe care il ofera. Dupa o zi lunga de munca si obositoare va puteti rasfata cu o pauza de odihna binemeritata acasa. In prezenta unui fotoliu confortabil, relaxarea corpului cu un pahar de vin in mana echivaleaza cu o relaxare completa. Tocmai datorita acestor momente, merita sa investiti in fotolii confortabile si de calitate. 

Acestea sunt o parte indispensabila din mobilierul sufrageriei, oferind o senzatie incomparabila de confort si caldura in camera. Fotoliile sunt incomparabile din punct de vedere al confortului si le asociem intotdeauna cu relaxarea. Alegerea mobilierului frumos si confortabil este importanta pentru a putea crea atmosfera perfecta acasa si a va bucura de ea mult timp. 

Tipuri de fotolii 

Cand vine timpul sa amenajati camera de zi sau sa transformati designul interior, trebuie sa fiti atenti, rabdatori si pregatiti financiar pentru a alege cu adevarat ce e mai bun. 

Tipurile de fotolii variaza in functie de:

  • Scop 
  • Stil
  • Dimensiuni
  • Design
  • Material
  • Functii suplimentare

In functie de scop, fotoliile sunt potrivite atat pentru acasa, cat si pentru birou. Cand cautam astfel de mobilier pentru  birouri, ne concentram in principal pe design si confort. Functia sa este de a crea un sentiment de confort  clientilor, care ii va face sa se relaxeze cat mai mult posibil si sa reduca stresul. In timp ce suntem acasa, cautam mult mai mult decat atat. Toate tipurile de caracteristici suplimentare sunt importante, deoarece toata lumea cauta o anumita comoditate, cum ar fi fotoliile extensibile sau cu masaj.

In ceea ce priveste stilul, lucrurile sunt clare aici, totul se rezuma la stilul principal si alinierea la acesta. Principalele stiluri intalnite la fotolii sunt stilul clasic si cel modern. Stilul clasic se caracterizeaza cel mai adesea prin tapiterie din catifea sau piele si un design mai rafinat. Ceea ce este caracteristic fotoliilor este ca au un spatar inalt, cotiere si picioare mai scurte. In timp ce cele moderne au linii simple si compacte, designul se caracterizeaza prin faptul ca nu obliga la nimic. In consecinta, au spatarul mai jos, adesea aranjat cu perne cusute si picioare mai inalte. 

Dimensiunile sunt importante numai atunci cand trebuie sa luati in considerare spatiul liber. Adesea fotoliile clasice sau cele in stil englezesc sunt mai mari si vor ocupa mai mult spatiu. Dar, datorita varietatii de seturi de mobilier, puteti gasi fotoliul cu dimensiunea potrivita. 

In materie de design, ca si de stil, totul este foarte relativ si trebuie sa fie in concordanta cu restul designului interior. In functie de diferitele tipuri de design, puteti alege intre cel american, scandinav, minimalist, baroc, englez, oriental si asa mai departe. patchwork. 

In ceea ce priveste materialele, acestea sunt in principal - lemn, metal, piele ecologica si textile. Un alt element important este cadrul fotoliului, care in orice caz trebuie sa fie puternic si stabil. Cel mai adesea este realizat din lemn, metal si bambus. 

Ca functii suplimentare putem mentiona mecanismele de extensie deja mentionate, care ofera confort suplimentar si nu ocupa mult spatiu. O alta optiune sunt fotoliile cu functii de masaj, care elibereaza tensiunea acumulata. Modelele care au un mecanism de reglare pentru spatar sunt de asemenea des intalnite si preferate. Cele care sunt echipate cu tabureti suport pentru picioare sunt, de asemenea foarte populare. 

Desigur, exista multe alte caracteristici suplimentare, cum ar fi incalzirea, suport pentru bauturi si  scrumiera, cu recliner,  mecanism rotativ si asa mai departe. 

Cu atat de multe modele si tipuri diferite, alegerea potrivita este la o palma distanta. Dar, in cele din urma, oricare ar fi, puteti fi sigur ca functia principala a fotoliului ramane intotdeauna aceeasi - locul perfect pentru relaxare si liniste.

 Surse foto: unsplash.com, pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea