Amenajarea casei

#casa #apartament #apartament bloc # apartament bloc nou # apartament bloc vechi # alegere apartament

Apartament in bloc vechi versus apartament in bloc nou

Apartamentele in blocuri vechi si cele in blocuri nou prezinta o serie de avantaje si dezavantaje care se au in vedere la achizitionarea unei locuinte, in functie de nevoile personale ale beneficiarului.

Iata care sunt punctele tari si punctele slabe ale unui apartament intr-un bloc vechi versus bloc nou:

Avantajele unui apartament intr-un bloc vechi

Daca te grabesti sa te muti, un apartament vechi poate fi disponibil mai repede decat unul intr-un bloc nou. In multe cazuri, apartamentele noi sunt vandute inca din faza de proiect. Exista, insa si apartamente noi care isi pot primi repede locatarii.

Blocurile vechi au avantajul unei pozitionari avantajoase. Cele mai multe blocuri vechi se afla aproape de mijloacele de transport, piete, spitale, scoli, gradinite, farmacii etc.

Dezavantajele unui apartament intr-un bloc vechi

Un bloc vechi are o suprafata redusa, iar pentru beneficiarii care isi doresc o locuinta spatioasa, un apartament intr-un bloc vechi este necorespunzator.

Alte dezavantaje in cazul uni bloc vechi: nu se pune accentul asupra ambientului, spatiul pentru parcare este problematic, nu exista paza pentru imobil, instalatiile sunt vechi si pot provoca probleme constant (tevile de apa) etc.

Daca este posibil sa vinzi locuinta peste un timp, un apartament vechi se va devaloriza mai mult decat unul nou. De aceea, un criteriu care poate fi avut in vedere il reprezinta costul acelei locuinte peste 10 ani.

Avantajele unui apartament intr-un bloc nou

Blocurile noi sunt mai spatioase decat cele vechi, uneori suprafata primelor fiind dubla comparativ cu suprafata unui apartament de bloc vechi. Astfel, intr-un bloc nou un apartament de doua camere poate avea 100 mp, in timp ce acelasi tip de apartament are numai 60 mp intr-un imobil vechi.

Finisajele sunt un alt atuu al blocului nou. Proprietarii cumpara apartamentul dotat cu gresie, faianta, parchet, termopane sau au posibilitatea sa ceara dezvoltatorului sa personalizeze locuinta cu finisajele dorite.

Un apartament intr-un bloc nou dispune de facilitati care nu exista in cazul blocurilor vechi: garaj subteran, portar, piscina pe acoperis, terase mari, design modern cu pereti de sticla si compartimentare de tip open-space, spatii de joaca pentru copii, sala de fitness etc.

Persoanele care cumpara apartamente in blocurile noi sunt, in general, familii tinere, cu venituri peste medie si cu educatie universitara. Astfel, comunitatea poate fi una mai civilizata si mai agreabila.

Blocurile noi realizate conform legislatiei tin cont de factori precum distanta minima dintre doua cladiri, urbanismul sanitar, rezistenta la seism si incendiu, lumina naturala etc.


Dezavantajele unui apartament intr-un bloc nou


Apartamentul dintr-un bloc nou poate fi construit intr-o perioada lunga daca afacerea se afla inca in stadiul de proiect.

Exista multi dezvoltatori de piata, insa au aparut si cazuri in care apartamentele cumparate nu au mai ajuns niciodata sa fie finalizate din cauza unui faliment. Tocmai de aceea, alegerea unui apartament nou, daca este in stadiul de proiect, trebuie facuta cu multa grija.

In cazul unui apartament nou finalizat, importante sunt modul de constructie si calitatea materialelor folosite. Exista dezvoltatori care s-au grabit sa termine proiectul, folosind materiale slabe calitativ, ceea ce a facut ca romanii sa-si piarda increderea in siguranta si stabilitatea unei cladiri noi, orientandu-se tot spre imobilele vechi.

Foto: accomodationsrome.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare