Amenajarea casei

#dormitor #casa #amenajare casa #amenajare dormitor # dormitor matrimonial

Amenajeaza un dormitor matrimonial atragator pentru ambele sexe

Dormitorul matrimonial este un spatiu intim, personal, care trebuie sa satisfaca gusturile ambilor parteneri. Cum imbini, insa, elementele masculine cu cele feminine in asa fel incat si ea si el sa fie satisfacuti?

Zugraveste in culori neutre, luminoase

Intr-un dormitor matrimonial pe gustul lui si al ei vei aduce lucruri reprezentative pentru fiecare. Acestea nu pot fi combinate decat pe un fond neutru. De aceea, zugraveste peretii intr-o culoare luminoasa, placuta, neutra.

Alege un pat cu tablie

Paturile cu tablie sunt cea mai potrivita alegere pentru ambele sexe. Tablia are un aspect impozant si face patul sa para solid, sigur si sa aiba un stil al lui. Alege un pat intr-o culoare naturala, cu o tablie potrivita, in stil clasic. Astfel, tablia si patul in sine se vor integra in orice tip de decor.

Amenajeaza patul cu textile abstracte

In locul unor asternuturi cu imprimeu floral, alege asternuturi de pat cu modele abstracte, in culori neutre: caramiziu, galben pal, verde, cu flori, arabescuri sau elemente geometrice. Daca adaugi o cuvertura sau o patura, aceasta este bine sa fie tot intr-o culoare neutra. De exemplu mustarul este o culoare care nu inspira feminitate si care nu este feminina.

Creeaza noi obiecte decorative din lucruri vechi

Este mai greu de facut, dar merita efortul: poti crea piese decorative din lucrurile voastre mai vechi. De exemplu, dintr-un suport luat de la un scaun vechi al partenerului de viata si un abajur de la o lampa de-a ta poti realiza o noua veioza. Gandeste-te la acele lucruri pe care le puteti aduce din fostele locuinte si care pot fi transformate si combinate in asa fel incat sa capete o noua viata.

Daca partenerul tau are o colectie de obiecte pe care nu ati reusit sa le expuneti nicaieri in casa, realizati pe comanda un soi de dulap decorativ sau poti face nise in perete. Aranjeaza pe fiecare raft cate un obiect din colectia lui, avand grija ca piesele respective sa nu poata aluneca. Aceasta este o metoda de a personaliza spatiul cu lucruri care vorbesc despre personalitatea unuia dintre parteneri. Pune aceste rafturi fie deasupra tabliei patului, fie in fata patului, pentru a le putea admira cand te odihnesti.

Una dintre cele mai simple modalitati de a crea lucruri noi este sa folosesti textile vechi pentru a face noi fete de perna.

Indeplineste-ti un vis: dormitorul ideal

Intr-un dormitor matrimonial se poate ca atat barbatul, cat si femeia sa aiba propriile lor vise si fantezii despre cum sa arate acest spatiu. Poate ca tu ai visat mereu la un pat cu baldachin, iar el vrea un fotoliu urias, confortabil. Un dormitor care este atragator atat pentru ea, cat si pentru el, poate fi un spatiu in care exista ceva la care ai visat.

Intreaba-ti partenerul si actioneaza in consecinta. De exemplu, pentru el se poate amenaja intr-o parte a dormitorului o zona de lectura. Instaleaza un fotoliu lung si comod si o lampa de podea. Pentru ea, se poate amenaja intr-un colt o masuta de toaleta pentru farduri si bijuterii.

Foto: home-designing.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea