Amenajarea casei

#dormitor #dulap #spoturi #pat #comoda #pictura pereti #veioze #noptiere

Amenajeaza-ti dormitorul in functie de personalitatea ta

In afara de faptul ca este locul in care iti pui capul pe perna seara, dormitorul este acel spatiu intim, locul unde iti permiti sa fii tu insuti. De aceea, este important cum iti alegi piesele de mobilier, astfel incat incaperea de odihna sa iti reflecte personalitatea si sa iti puna in valoare totodata simtul estetic. Iata cum ar trebui sa-ti alegi mobila de dormitor, astfel incat sa te reprezinte.

Stilul tau de mobila pentru dormitor

Tine cont de noile tendinte in materie de mobila pentru dormitor, insa mai mult de stilul si personalitatea ta. Nu iti cumpara un model anume doar pentru ca este recomandat de revistele de specialitate, ci alege mobila in functie de bugetul, dar mai ales de gusturile tale. Cu alte cuvinte, nu cumpara un pat rotund daca nu se potriveste cu personalitatea si cu designul general al casei.

Culoarea mobilei de dormitor

In general, specialistii in design interior recomanda sa folosesti o paleta de culori care sa nu fie nici prea tipatoare, dar nici prea sobra. Combina culorile de pe pereti cu albul de pe tavan, insa ai grija ca aceste doua nuante sa fie in contrast cu podeaua camerei pentru a iesi mai bine in evidenta.

Daca esti o persoana ludica, poti apela la un specialist care sa-ti picteze peretii cu diferite modele: buline, cercuri, patrate, elemente din natura etc. In cazul in care nu vrei sa risti, cumpara mobilier de culoarea lemnului natural, intrucat se asorteaza bine cu orice.

Caracteristicile mobilei de dormitor

Mobilerul ales in dormitor poate fi de mai multe feluri, in functie de spatiu si de gusturi. Poti alege un pat din lemn, in stilul clasic, alb, urmand ca la fel sa faci si cu dulapul sau comoda.

Pe de alta parte, daca esti adeptul stilului modernist, poti alege o mobila cu linii drepte si unghiuri de 90 de grade. De preferat ca piesele cu rol de depozitare, cum sunt dulapul sau comoda, sa aiba usi pentru a putea fi inchise, sa poti astfel sa maschezi diferitele lucruri personale.

Iluminatul mobilei de dormitor

In cazul in care nu beneficiezi de ferestre mari, prin care dormitorul tau poate fi scufundat intr-o baie de lumina, este bine sa alegi spoturile de iluminat in functie de mobilierul ales.

Astfel, daca ai culori vesele, poti alege un lampadar colorat, ori o lustra care sa se asorteze cu draperiile tale. La capatul patului, pe cele doua noptiere, poti monta doua veioze care sa se asorteze cu covorul din camera.

Sursa foto:home-designing.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului