Amenajarea casei

#provance #stil provensal # design casa #amenajare casa #idei design casa

Amenajeaza-ti casa in stil provensal

Cand spui Provence iti si imaginezi campuri intinse de lavanda si chiparosi strajuind drumurile. Dincolo de aerul acesta aparte, celebra regiune din sudul Frantei a impus si un tipar de design aparte, cunoscut si drept stilul rustic francez. Iata cum iti decorezi acasa in stil provensal:

Provence este renumita in intreaga lume pentru lavanda, maslinii, vita de vie si vastele intinderi de floarea-soarelui care, cu culorile lor, si-au pus amprenta si asupra designului locuintelor din zona.

Specific este sentimentul de liniste si de relaxare care se regaseste in tot, de la arhitectura, la decoratiuni. Curtile in stil provensal au un aer degajat, sunt amenajate destul de simplist, cu mobilier din lemn, si au o multime de verdeata.

Interiorul caselor, in schimb, imbina rusticul francez din zona de munte cu cel din zona coastei mediteraneene. Nuantele pamantii, textilele simple, albe, alterneaza cu cele in nuante vibrante de albastru, turcoaz, cu nuantele de teracota si cu imprimeuri bogate.

Aspectul antichizat al mobilierului este o alta caracteristica a stilului provensal. Asadar, daca iubesti ceea ce noi numim destul de impropriu vintage, atunci e clar ca ti se potriveste stilul acesta.

Mobilierului, destul de robust, ii sunt "inmuiate" formele cu sculpturi si ornamente foarte delicate. Tapiteriile cu materiale deschise la culoare reprezinta o caracteristica de baza a stilului.

Draperiile lungi, din bumbac gros, si candelabrele cu linii rustice sau cu brate din fier forjat adauga o incarcatura eleganta incaperilor specifice acestei zone. In plus, cat priveste pardoseala, atat lemnul in culori calde, cat si gresia care imita nuantele teracotei dau un plus de caldura spatiilor amenajate in stil provensal.

Pentru decorarea peretilor se poate folosi tapetul cu imprimeu floral in nuante pastel.

Piatra, sticla si lemnul natur sau vopsit in alb se imbina armonios in acest stil simplist, dar destul de pretentios daca il analizezi in detaliu. Practic, vorbim despre un stil rustic rafinat.

Sursa foto: pourfemme.it, bentheredonethatblog.wordpress.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea