Amenajarea casei

#intretinere #accesorii #mobila #simplitate #locuinta celibatari

Amenajarea unei case pentru celibatari

O casa pentru un burlac sau o femeie necasatorita are avantajul de a putea fi amenajata in orice fel, tinand cont numai de gusturile, nevoile si placerile beneficiarului. In timp ce locuinta unui cuplu trebuie sa fie reprezentativa pentru ambele persoane, iar cea a unei familii are si mai multe cerinte, in casa unui celibatar nu se face niciun compromis de amenajare a spatiului.

Iata cum sa amenajezi o locuinta daca nu te-ai casatorit:

1 Mizeaza pe simplitate

Intr-o locuinta de burlac, mizeaza pe simplitate. Opteaza pentru un aspect aerisit, pentru linii curate, bine definite. In acest fel, locuinta va fi mai usor de intretinut. De exemplu, pe un perete poti monta un singur ceas supradimensionat in locul unei suite de tablouri. Renunta la maruntisuri cum sunt bibelourile, suvenirurile expuse peste tot, mobilierul bogat ornamentat etc.

2 Alege un mobilier estetic si functional

Amenajeaza locuinta de celibatar cu putine piese de mobilier. Alege modelele care iti plac cel mai mult. Acestea trebuie nu doar sa arate foarte bine, dar sa fie si multifunctionale. Un taburet mare poate fi sprijin pentru picioare, loc de stat jos sau masuta de cafea daca asezi o tava pe el.

3 Alege accesorii care te reprezinta

Alege cateva obiecte de decor care te reprezinta. Acestea vor personaliza locuinta, fara sa o incarce. De exemplu, daca te fascineaza felinele, poti avea in living room un tablou cu un leu in jungla.

Daca iti place sa citesti si ai multe carti, transforma biblioteca in piesa de atractie a sufrageriei. Daca iti petreci mult timp aranjandu-te inainte de plecare, investeste intr-o masuta eleganta de toaleta. Pune-o in dormitor si prinde o ghirlanda de becuri sau fixeaza becuri puternice, pentru a te putea machia si pentru a crea un efect dramatic.

Profita de libertatea de a folosi spatiul dupa cum doresti si transforma o camara nefolosita intr-un dressing practic. Pune lumini si rafturi pana in tava. Poti achizitiona o scarita special conceputa pentru a asigura accesul la rafturile inalte.

Gandeste-te la lucrurile care iti plac cel mai mult intr-o locuinta. De exemplu, poti avea o masuta de cafea cu o cutie cu nisip si scoici, acoperita de o placa de sticla. Daca iti place sa gatesti, investeste intr-o bucatarie foarte bine utilata. Daca ti se par sexy panourile de sticla din jurul unei cazi, intr-o locuinta in care stai doar tu, astfel de panouri sunt o alegere inspirata.

Sursa foto: decoist.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului