Amenajarea casei

# design casa #amenajare mansarda #amenajare casa #mansarda #design mansarda

Amenajarea mansardei, un pariu castigat

Frumusetea data de spatiul neregulat, grinzile, luminozitatea aparte si mai ales linistea sunt cele care transforma o mansarda intr-o binecuvantare. Atentie, insa, la felul in care o amenajezi, daca vrei sa te bucuri din plin de toate avantajele ei.

Alegerea mobilierului

Atunci cand mobilezi mansarda trebuie sa tii cont in primul rand de functionalitate, dar asta nu inseamna sa faci rabat de la nota originala pe care sa i-o imprimi spatiului.

Bucataria este bine sa o amenajezi dupa tipar american, cu o masa mare cu dulap sub blat, care sa fie pluri functionala, si cu multe rafturi pe pereti, de preferinta deschise, ca sa confere iluzia de mult mai mult spatiu.

Cand vine vorba despre dormitor, probabil ca trebuie sa te bucuri cel mai mult de intimitatea pe care o ai datorita inaltimii la care se afla incaperea. Pentru aceasta camera e bine sa alegi paturi mai putin voluminoase, fara tablie si pe care sa le asezi cat mai aproape de zona mai scunda a incaperii. Evita sa aglomerezi spatiul cu piese inutile sau foarte mari, ci mizeaza doar pe strictul necesar.

O baie situata la acest nivel e bine sa aiba o usa plianta, functionala si mai putin voluminoasa, asta mai ales daca ai aici doar o camera de oaspeti sau dormitorul tau.

Cum gestionezi zona de streasina

Cea mai mare problema pe care o au mansardele e reprezentata de zona redusa ca inaltime si care e cel mai adesea greu de mobilat. Designerii de interior sugereaza pentru acel spatiu utilizarea de rafturi de biblioteca sau chiar instalarea televizorului si in niciun caz a canapelei, care va deveni incomod de folosit.

Culorile sunt importante

Daca ai o mansarda mica, destul de inghesuita, atunci trebuie sa tii cont ca e foarte important modul in care zugravesti. Alege culori deschise, neutre, precum alb, crem sau pastel. Pastreaza in acest caz aceeasi culoare atat pentru pereti, cat si pentru tavan. Si pentru mobilier e bine sa optezi pentru culori deschise.

Daca mansarda are un tavan inalt, atunci e bine sa alegi tonuri pamantii, mai inchise, pentru a reduce perceptia vizuala asupra spatiului.

Sursa foto: pourfemme.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea