Amenajarea casei

#spatii inguste #mobila pe comanda #amenajarea locuintei #amenajare mansarda

Amenajarea locuintei: cum mobilam spatiile dificile

Amenajarea unei locuinte in care spatiul nu iti permite prea multe locuri de depozitare poate fi un demers dificil si stresant. Cu toate acestea, exista cateva solutii prin care poti exploata la maximum spatiile disponibile, cum ar fi peretii. Descopera, in continuare, cateva idei!

1 Incapere in forma ciudata

Pentru a amenaja mansarda casei sau chiar propria ta locuinta intr-o forma mai putin obisnuita in asa fel incat sa economisesti spatiu, afla ca una dintre modalitati este aceea de a opta pentru rafturi si dulapuri care sa se plieze perfect pe forma peretilor. Aceste piese de mobilier pot fi facute la comanda sau cumparate ca atare din magazinele de specialitate.

Odata plasate in spatiile, altfel, inutilizabile din casa, acestea te vor ajuta sa depozitezi o multime de lucruri si sa castigi spatiu pentru a-ti pune in practica alte idei de amenajare.

2 Mobila compacta

Daca nu stii cum sa imbini diferite corpuri de mobilier pe care le doresti in interiorul sufrageriei tale astfel incat sa nu iti ocupe foarte mult spatiu, afla ca ai putea incerca varianta mobilei compacte. Aceasta este un complex de diferite piese de mobilier - rafturi, sertare etc. - imbinate deja pe o suprafata care poate fi, apoi, plasata ca atare langa un perete.

3 mobila la comanda

Una dintre cele mai bune metode de a profita de toate spatiile disponibile dintr-o camera este aceea de a-ti face mobila la comanda. Astfel, pe langa mobilarea peretilor greu accesibili, poti veni cu idei proprii de piese care sa se plieze pe necesitatile tale. Un exemplu in acest sens sunt rafturile incapatoare, inserate intr-un dulap.

4 Bufet model

O modalitate originala de a crea spatiu de depozitare pe un perete este aceea de a crea un model pornind de la bufete. O serie de astfel de piese de mobilier simple pot fi aplicate unele langa altele pentru a crea o forma geometrica. Pe langa beneficiul estetic, vei castiga si spatii de depozitare generoase. O astfel de idee se pliaza perfect intr-o casa decorata minimalist, in stil contemporan .

5 Rafturi la inaltime

Intr-un spatiu in care nu ti-ai dori sa plasezi corpuri masive de mobilier, ai putea isera un raft lung, la inaltime, pe care sa il evidentiezi printr-o culoare puternica. Zugraveste peretele pana la nivelul la care vei plasa raftul, partea de deasupra acestuia urmand sa ramana alba pentru a permite evidentierea obiectelor pe care iti doresti sa le expui. In acest sens, ideal ar fi sa plasezi pe raftul in cauza doar lucruri care iti doresti sa fie vazute - decoratiuni, carti etc.

6 Dulapuri soldat in dormitor

O alta idee ingenioasa de a castiga spatiu de depozitare este aceea de a insera in dormitor, in locul clasicelor noptiere, doua dulapuri soldat, de-o parte si de alta a patului. Pentru a-ti plasa cartea pe care o citesti inainte de culcare sau cana de ceai, asigura-te ca optezi pentru dulapuri cu rafturi in partea de jos.

7 Rafturi originale in sufragerie

Pentru a economisi spatiu, sufrageria ta poate fi decorata si cu cateva rafturi in forme originale, de diferite dimensiuni, care sa fie aplicate direct pe un perete. Acestea pot sustine de la carti la vaze si alte obiecte decorative.

Sursa foto: uktv.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare