Amenajarea casei

#living #amenajare living

Amenajarea livingului: confort si eleganta

Livingul este prima incapere vazuta de oricine paseste pragul casei tale. De aceea, acest spatiu trebuie sa fie primitor si confortabil, insa in acelasi timp elegant si sa transmita o atmosfera placuta. Atmosfera este ceva care doar se simte, dar ea poate fi creata prin cateva elemente concrete de design interior.

Iata cum sa amenajezi un living room pentru ca acesta sa aiba o atmosfera speciala:

1 Accesibilitatea in living room

Livingul sau sufrageria este un spatiu care se amenajeaza in asa fel incat sa fie usor accesibil. Nu folosi foarte multe piese de mobilier si aranjeaza mobila astfel incat sa poti circula in voie in aceasta camera.

2 Imparte spatiul din living in functie de activitati

Daca ai un living room spatios, amenajeaza-l in mai multe spatii, in functie de activitati: zona de conversatie, zona de lectura, zona de luat masa etc. Astfel, spatiului i se confera coerenta si fiecare lucru va fi la locul lui.

Daca ai un living ingust, opteaza pentru mobilier multifunctional. De exemplu, zona conversationala, unde se serveste cafeaua, poate fi si zona de uitat la televizor sau cea de lectura.

3 Defineste si personalizeaza spatiul

Alege un stil de amenajare pentru a defini spatiul din living room. Daca ai un spatiu anost, cu elemente prea diferite, incaperea va parea haotica, iar atmosfera devine incarcata. In schimb, daca optezi pentru un anumit stil, realizezi o conexiune intre lucrurile de aici, intre forme si culori. Aceasta conexiune realizeaza o atmosfera placuta, de armonie.

Pe langa stilul de design interior, adauga elemente personale, precum fotografiile de familie, pentru a personaliza spatiul. Astfel de detalii ajuta la construirea unui spatiu cu o atmosfera calda, familiala.

Foloseste cromatica pentru o atmosfera placuta si vesela. Verdele deschis, portocaliul si galbenul sunt culori potrivite pentru living.

4 Mizeaza pe lumina

O modalitate de a crea o atmosfera placuta in sufragerie este sa folosesti lumina naturala si cea electrica. Daca ai ferestre mari, pana in podea, foloseste perdele subtiri, astfel incat spatiul sa beneficieze de cat mai mult soare. Livingul este o camera de zi, iar lumina naturala este foarte importanta in acest spatiu.

Daca livingul se afla la partenerul unei case, se poate face o legatura cu exteriorul prin usile de sticla. Foloseste cateva plante de interior si lasa la vedere usile cu deschidere spre gradina sau terasa.

Seara, lampadarele de podea sau spoturile luminoase din tavan realizeaza o atmosfera intima, primitoare. Daca ai semineu in living room, acesta poate contribui la atmosfera familiala, de camin.

5 Asigura confortul

O atmosfera placuta in living room poate fi obtinuta si cu cateva elemente care asigura confortul. Un covor moale si placut la atingere, cateva perne pe canapea si fotolii, tabureti pentru picioare sunt elemente marunte, dar de efect.

6 Muzica, un stimul al simturilor

Pentru a face o atmosfera placuta intr-o incapere, mizeaza pe simturi. Auzul este unul dintre acestea. Investeste intr-un sistem audio pe care sa-l instalezi in sufragerie. De cate ori vrei sa faci o atmosfera speciala, poti asculta muzica sau viziona un film.

Sursa foto: rajkotcityguide.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea