Amenajarea casei

#amenajare living #economii #living

Amenajarea livingului cu bani putini - 4 ponturi care te ajuta sa economisesti

Te-ai plictisit de modul in care arata livingul, dar momentan nu poti investi intr-o amenajare pe placul tau? Avem pentru tine cateva ponturi usor de pus in practica si mult mai accesibile decat o renovare completa a camerei.

Schimba cateva accesorii si decoratiuni

Daca pardoseala livingului tau este acoperita cu mocheta, inlocuieste-o cu niste covoare de la Vivre si asaza-le in asa fel incat sa delimitezi si definesti mai bine zonele din incapere (zona de conversatie, cu canapea, fotolii si masuta de cafea, zona de dining, cu masa si scaune, zona de relaxare, cu fotoliul pentru citit si o masuta laterala).

Inlocuieste draperiile din materiale grele, cu pliuri ample, cu niste perdele vaporoase in culori deschise ca sa maresti vizual spatiul livingului. Monteaza-le cat mai aproape de tavan si ai grija ca marginea de jos a tesaturii sa atinga podeaua. O alta solutie poate fi adaugarea unor accesorii pentru draperii, precum agrafe, cordoane sau inele in stilul decorativ pe care vrei sa-l creezi.

Compune un aranjament de tablouri pe peretele de deasupra canapelei. Stai linistit, nu e nevoie sa cumperi opere de arta. E suficient sa cauti pe internet cateva imagini care iti plac (ilustratii retro, grafica publicitara din perioada interbelica sau coperte ale cartilor preferate), sa le imprimi pe hartie de poster, apoi sa achizitionezi cateva rame de tablouri si sa le aranjezi intr-o configuratie interesanta.

Improspateaza paleta de culori

Adauga cateva culori de accent in living. Poti face asta in mai multe moduri, dintre care cea mai dificila ar fi sa creezi un perete accent, iar cea mai simpla ar fi sa incorporezi niste decoratiuni in culori intense, care contrasteaza cu fundalul.

Ca sa fii sigur ca alegi, totusi, niste culori care se potrivesc in schema cromatica existenta, poti folosi o tesatura, o decoratiune sau o piesa de mobilier drept inspiratie. Iti place nuanta de turcoaz care se regaseste in designul covorului? Aranjeaza pe canapea doua perne decorative turcoaz si asaza pe masuta de cafea o lumanare parfumata turcoaz.

Reconditioneaza mobilierul

Daca mobilierul nu mai este pe placul tau, insa bugetul nu iti permite sa cumperi obiecte noi, poti opta pentru reconditionarea modelelor vechi pe care le ai in living.

Dulapurile sau biblioteca pot fi reconditionate pentru a se potrivi cu stilul incaperii si pentru a oferi camerei un plus de eleganta. Scaunele pot fi vopsite in culorii vii, in timp ce mobila din lemn poate fi personalizata schimband, pur si simplu, butonii sau manerele sertarelor. Vopseste noptierele si masuta de cafea in culori vesele, schimba tapiteria canapelei, iar livingul tau va arata total diferit.

Schimba atmosfera cu ajutorul luminii

Lumina schimba foarte usor atmosfera dintr-o incapere si reprezinta o investitie minora in decor. Chiar si o simpla ghirlanda cu leduri cu lumina calda, asezata pe rafturile bibliotecii, poate da o nota intima si relaxata ambiantei. Aplica benzi cu leduri colorate pe spatele marginilor tablourilor ca sa creezi un efect spectaculos si incearca sa creezi straturi de lumina cu ajutorul unor veioze si lampadare.

Nu uita ca lumina rece este prea dura pentru un spatiu destinat odihnei si socializarii, asa ca mai bine alegi niste becuri cu temperatura de culoare de cel mult 4000 de grade Kelvin. Totusi, daca ti-ai amenajat un birou in living, vei avea nevoie si de o veioza cu lumina rece, de lucru.

Asadar, cu aceste idei simple, care nu implica un buget considerabil, iti vei transforma livingul in doar cateva zile. Lasa-ti imaginatia sa zboare si pune in practica ideile care ti-au atras atentia, astfel incat incaperea sa te reprezinte in totalitate.

Sursa poza: Vivre

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului