Amenajarea casei

#casa #amenajarea casei #decoratiuni #creier

Amenajarea casei iti stimuleaza creierul

Stiai ca modul in care iti organizezi casa este strans legat de activitatea ta cerebrala? Persoanele ale caror activitate cerebrala este mai intensa in emisfera dreapta gandesc prin imagini si se focuseaza pe cum va arata casa per ansamblu, nu pe detalii. Cele care au o activitate cerebrala mai intensa in emisfera stanga sunt mai meticuloase si planuisc in detaliu cum va arata fiecare coltisor al casei.


1 Activitate mintala mai intensa in partea dreapta


Daca obisnuiesti sa gandesti mai usor prin imagini decat prin cuvinte si nu pierzi prea mult timp planificand fiecare detaliu atunci cand decorezi casa te incadrezi in aceasta categorie.

Inainte de a decora casa creeaza-ti un perete pentru post-it-uri si lipeste fotografiile care te-au impresionat sau mostre de materiale. Avandu-le pe toate adunate intr-un singur loc vei putea alege si combina mai usor ceea ce iti place.

Ca sa dai o nota personala casei tale poti sa folosesti un insectar pentru a agata de el… bijuterii. Aseaza apoi insectarul pe masa de toaleta sau pe un raft, alaturi de o alta piesa decorativa.

Fotografiile aseaza-le in cutii transparente pentru a le putea identifica usor iar pe cele inramate le poti schimba la un anumit interval.

De asemenea, cei care au o activitate cerebrala intensa in emisfera dreapta prefera sa aiba lucrurile asezate la vedere.

De exemplu, li se va parea mai interesanta ideea de a fixa ustensilele de gradinarit sau mesterit pe un panou, in loc sa le depoziteze in cutii sau sertare.
 

2 Activitate mintala mai intensa in partea stanga


Persoanele care au o activitate mai intensa in emisfera stanga a creierului isi vor planifica in detaliu decorarea casei .

Ele vor organiza obiectele de mobilier si decoratiunile intr-un mod rational si meticulos, evitand sa lase lucrurile la intamplare.

Daca esti o astfel de persoana opteaza pentru mobilier multifunctional , cu multe spatii pentru depozitare.

Foloseste cutii din lemn sau material textil pentru a-ti si organiza obiectele cu mici dimensiuni.

In ceea ce priveste bijuteriile, persoanele din aceasta categorie vor opta intotdeaua sa le grupeze in functie de model – cercei, coliere, inele etc., in cutii speciale, compartimentate sau in saculeti din panza.

Persoanele cu activitate mai intensa in emisfera stanga a creierului vor acorda si atentie maxima in sortarea, aranjarea si expunerea fotografiilor. Acestea vor fi grupate pe teme sau categorii sau grupate in albume.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea