Amenajarea casei

#amenajare casa #culori casa #amenajare maro

Amenajarea casei in nuante de maro

Maroul, culoarea pamantului, este adesea mult prea putin utilizat in amenajarea unei locuinte. Pentru a crea o casa primitoare si calda, invata cum poti sa iti amenajezi locuinta cu ajutorul nuantelor de maro!

Maroul este obtinut prin amestecarea celor trei culori primare (rosu, galben, albastru), drept pentru care poate fi asortat oricarei culori. Il poti insera in fiecare incapere a casei, in diverse nuante, pentru a crea atmosfera dorita
 

Camera cu pereti maro deschis


Chiar daca maroul poate parea o alegere ciudata pentru peretii unei incaperi, asortarea nuantei cu restul elementelor din camera te va ajuta sa obtii un spatiu rafinat si elegant.

In acest sens, peretii zugraviti intr-o nuanta de maro deschis pot fi combinati cu piese de mobilier in nuante similare si accentuati cu ajutorul unor elemente decorative in culori dramatice (verde si albastru intens).
 

Camera cu pereti maro inchis


La polul opus, peretii zugraviti intr-o nuanta inchisa de maro vor deveni punctul de atractie al oricarei incaperi. O astfel de nuanta este potrivita in incaperile destinate relaxarii (cum ar fi dormitorul), intrucat imprima ideea de caldura si confort.

Poti evidentia peretii colorati intr-o nuanta inchisa de maro cu ajutorul unor culori aprinse, cum ar fi portocaliul (poti incerca tangerine) sau, dimpotriva, cu o culoare delicata, cum ar fi rozul pal.

Sursa foto : supernaturalbotanicals.com
 

Combinatie de maro si galben

O combinatie cu adevarat reusita pentru o incapere primitoare este aceea de maro si galben. Un amestec cromatic de acest tip poate da unei camere atat un aer retro, cat si unul contemporan, in functie de elementele pe care le inserezi in interiorul acesteia.

Poti incerca sa zugravesti peretii laterali ai camerei intr-o nuanta inchisa de maro (pastrand tavanul alb), dupa care sa adaugi cateva pete de galben deschis sub forma unui tablou, al pernutelor decorative etc. In tot acest timp, nu uita sa pastrezi piesele de mobilier intr-o culoare deschisa.

Daca iti plac nuantele intense, presara in incapere cateva obiecte decorative de culoare galben acid.
 

Combinatie de maro si levantica


O alta combinatie reusita si relaxanta este de maro deschis si levantica. In acest caz, este important sa mizezi mai mult pe maro decat pe nuanta deschisa de mov pentru a nu crea un spatiu prea feminin. Astfel, poti incerca un tapet maro cenusiu cu alb, mobilier din lemn natural maro inchis si cateva elemente de accent de culoarea levanticii: un fotoliu, pernute decorative si draperii. Nu uita sa asortezi parchetul si covorul la culoarea peretilor.
 

Sursa foto: amandanisbetdesign.com

Combinatie de maro inchis si turcoaz


O combinatie inedita, amestecul de maro si turcoaz aminteste de natura (culoarea pamantului si cea a cerului). Turcoazul este, insa, o culoare puternica, de aceea ai putea insera combinatia cu maro inchis intr-o camera de tipul livingului, in care iti petreci timpul doar ziua.

Poti opta pentru pereti maro inchis la care sa asortezi cateva piese de mobilier in nuante similare, plus unele turcoaz (o sofa si/sau un fotoliu turcoaz ar trebui sa fie suficiente).

Sursa foto: hgtv.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare