Amenajarea casei

#sticla #amenajarea casei #mobilier

Amenajarea casei cu sticla

Stiai ca procedeul de fasonare a obiectelor din sticla prin suflare a fost descoperit la inceputul erei noastre in Siria? Mestesugul a fost raspandit in Imperiul Roman, un sfert dintre romani traind de pe urma lui. Sticla poate fi utilizata intr-o gama foarte variata in amenajarea casei si este adaptata constant noilor trenduri. Iata cum poti folosi acest material in amenajarea casei:


1 Caramida din sticla


Caramizile din sticla pot fi folosite pentru compartimentarea camerelor cu dimensiune mai mare, livingurile spre exemplu dar si dormitoarele. De asemenea, acest material poate fi folosit si pentru construirea unor ziduri exterioare la baie sau pentru baruri in bucatarie.

Principalul avantaj caramidei din sticla este acela ca permite trecerea luminii naturale in proportie de 50-70%. Prezente in diverse forme si nuante, caramizile din sticla pot fi adaptate usor oricarui tip de amenajare.

Peretii construiti din caramida de sticla ofera un aspect modern si luminos casei, fiind foarte rezistenti in acelasi timp. Mai mult de atat, aceste tipuri de caramizi ofera un grad foarte ridicat de izolare fonica si termica, fapt ce se datoreaza golului din interiorul lor, umplut cu aer la o presiune mica.

Sursa foto: www.internethomealliance.org

2 Pereti despartitori din sticla


Peretii despartitori din sticla sunt ideali pentru bucatariile deschise. Un perete din sticla amplasat intre bucatarie si living va da senzatia de mai mult spatiu, avand si o utilitate practica, aceea ce a opri raspandirea mirosurilor din zona de gatit.

De asemenea, acest tip de pereti pot fi folositi in garsoniere, pentru a delimita zona destinata patului matrimonial de cea care joaca rolul de living.

Exista mai multe tipuri de pereti, stabili sau mobili, asemanatori usilor glisante.

Peretilor despartitori din sticla permit luminii naturale sa domine spatiul si ofera un aspect modern si elegant locuintei.

Daca doresti un efect spectaculos poti alege un perete din sticla pictat in mai multe culori sau format din mai multe casete din sticla colorata, transparenta sau mata.

Sursa foto: www.greatinteriordesign.com


3 Usi din sticla


Sistemele de usi din sticla ofera luminozitate incaperii. Usile confectionate total din sticla pot avea deschidere obisnuita sau glisanta. Acest tip de usi ofera posibilitati de conceptie variate si pot fi transparente, semitransparente sau mate, simple sau cu diverse modele.

Este bine sa stii ca pentru confectionarea lor se foloseste sticla securizata, rezistenta la spargere si la diverse solicitari.

Sursa foto: www.furniturestoreblog.com

4 Pardoseala din sticla


Pardoselile din sticla sunt un domeniu relativ nou in designul interior al locuintelor. Ele reprezinta o alegere excentrica insa au un efect estetic deosebit.

Pardoseala din sticla este usor de montat si are forme, structuri si culori deosebite, integrandu-se perfect intr-un decor contemporan.

Daca locuiesti la o casa cu etaj poti opta pentru scari din sticla. Opteaza pentru o finisare transparenta sau translucida pentru un efect cu totul deosebit.

Sursa foto: www.exquisite-design.com


5 Sticla in amenajarea bucatariei


Opteaza pentru corpuri de mobilier din sticla pentru a adauga lumina si stralucire in bucataria ta. Sticla este recomandata mai ales pentru bucatariile mici pentru a spori senzatia de spatialitate.

De asemenea, poti sa-ti amenajezi bucataria folosind paravane si pereti din sticla, pentru a conferi stil si a spori capacitatea de reflexie a luminii.

Sticla este igienica, rezistenta si usor de intretinut astfel ca este un material ideal pentru amenajarea bucatariei.

Sursa foto: www.slibaba.com


6 Sticla in amenajarea baii


Pe langa cabinele de dus, sticla a inceput sa fie din ce in ce mai folosita pentru confectionarea chiuvetelor si pieselor de mobilier pentru baie.

Aceste elemente au un design select si o functionalitate ridicata astfel ca sunt ideale pentru un decor minimalist dar si modern.

Sursa foto: www.homes-designing.com


7 Piese de mobilier din sticla


Designerii moderni au inceput sa foloseasca din ce in ce mai mult sticla pentru amenajarea locuintelor. Adesea sticla este combinata cu otel cromat. La ora actuala se gasesc pe piata diverse piese de mobilier ca mese, scaune, fotolii, rafturi, rame de tablou, toate confectionate din sticla.

Desigur, abundenta folosirii acestui material poate crea reflexii stanjenitoare insa este bine sa stii ca obiectele amintite pot fi confectionate din sticla antireflexiva. De asemenea, poti opta pentru mobila confectionata din sticla imprimata sau innobilata cu diferite decoratiuni.

Sursa foto: www.infolink.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului