Amenajarea casei

#amenajare camere #camera de zi #mobila #decoratiuni

Amenajarea camerei de zi – Cum alegem mobila si decoratiunile pentru un living modern?

Amenejarea locuintei este un aspect care ne preocupa mai ales in conditiile in care am achitionat un imobil nou si avem libertatea de a-l decora exact asa cum ne dorim. De la alegerea culorilor pentru peretii incaperilor, alegerea pieselor de mobilier, a electrocasnicelor si electronicelor, si pana la alegerea decoratiunile care sa anime si sa dea personalitate incaperilor, intr-un imobil nou avem libertatea de introduce orice elemente ne dorim si in orice stil.

Fiecare incapere in parte are importanta si utilitatea ei, insa una dintre cele mai indragite incaperi este cu siguranta camera de zi sau living-ul, in aceasta camera ne petrecem o parte mare din timpul liber si ne bucuram de serile prelungite alaturi de familie sau de prietenii apropiati. Cu totii ne dorim un living spatios, primitor si amenajat intr-un stil care sa ne reprezinte si care totodata sa fie in cele mai noi tendinte si acest lucru se poate realiza foarte si fara nevoia unui expert in amenajari interioare.

Iata asadar cu alegem mobila si decoratiunile perfecte pentru un living modern !

De cele mai multe ori optam pentru culori neutre sau pastelate pentru a zugravi peretii camerei de zi si acest lucru ajuta foarte mult mai ales in conditiile in care nu dispunem de foarte mult spatiu. O culoare deschisa va da mult mai multa luminozitate camarei si aceasta va parea mult mai mare. Mai mult decat atat, alegant o culoare neutra pentru pereti avem libertatea de a ne juca cu culorile pentru celelalte elemente din incapere (piesele de mobilier si decoratiunile).

Cum alegem mobila pentru living?

Stilul modern este caracterizat prin elemente minimaliste, prin piese de mobilier care nu ocupa foarte mult spatiu dar care sunt totodata foarte practice. Pentru camera de zi nu avem nevoie de foarte multe piese de mobilier, ci trebuie sa facem cateva achizitii inteligente care sa faca fata necesitatilor noastre. Cand ne hotaram totusi ce mobilier de living ne dorim, trebuie sa tinem cont ca piesele esentiale sunt urmatoarele: o canapea incapatoare si comoda, doua fotolii asemenea canapelei, o comoda pentru televizor si alte electronice, o biblioteca si o masuta de cafea. In cazul in care dispunem de un spatiu relativ mare si ne place sa ii avem aproape pe oamenii dragi cat de des putem, un set de masa cu scaune pentru living este de asemenea o alegere inspirata. Avem libertatea de a alege orice piese de mobilier ne dorim, insa trebuie sa avem grija ca acestea sa fie in concordanta unele cu altele, sa avem combinatii de culori reusite si daca intradevar ne dorim sa amenajam camera de zi intr-un stil modern, trebuie sa tinem cont de faptul ca nu avem nevoie de foarte multe elemente, acest stil este unul curat, aerisit si practic.

Cum alegem decoratiunile potrivite?

Decoratiunile sunt elementele care dau personalitate si culoare incaperilor din locuinta noastra si in materie de decoratiuni living avem o gama larga de astfel de obiecte care se pot integra perfect in peisajul camerei de zi. De la rame foto, ceasuri de perete, decoratiuni de perete, perne decoratine sau cu mesaje pe care le asezam pe canapea si fotolii, decoratiuni care pot si plasate pe mobila, decoratiuni din sticla precum o vaza, o bomboniera etc. putem alege exact ceea ce ne reprezinta si ceea ce consideram ca este potrivit pentru camera de zi. Alegerea decoratiunilor este cea mai frumoasa parte din tot acest proces de amenajare al living-ului si acestea reprezinta de fapt nota noastra personala pe care o punem in aceasta incapere.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea