Amenajarea casei

#aranjare carti #amenajare biblioteca #amenajare casa #biblioteca

Amenajarea bibliotecii in apartament – de ce sa tii cont

Desi spatiile intr-un apartament sunt destul de reduse, este imposibil sa nu iti amenajezi in casa ta o biblioteca pentru cartile care iti sunt dragi. Bibliotecile sunt, in general, spatii pe care chiar le poti amenaja cu bun gust, astfel incat sa transformi cititul intr-o adevarata experienta. Iata cum iti poti avea si tu o biblioteca in propriul apartament si care sunt lucrurile de care ar trebui sa tii cont.

Alege mobilierul potrivit pentru carti

Felul in care va arata biblioteca ta depinde foarte mult de tipul mobilierului ales. Acesta trebuie sa fie suficient de spatios incat sa gazduiasca suficient de multe carti, insa, de asemenea, trebuie sa fie si compartimentat corect. La o cautare succinta dupa modele, vei vedea ca mobila de la Vivre respecta, in totalitate, aceste exigente si ca te vei putea bucura de punerea in practica a ideilor tale, fara sa faci compromisuri.

Poti folosi biblioteci modulare sau clasice, insa, masoara foarte bine suprafetele, ca sa ai certitudinea ca mobilierul se va incadra foarte bine in orice loc al camerei. Poti alege biblioteci de colt sau de perete, insa, nu uita sa lasi si spatiu pentru mobilierul in care te vei putea relaxa, atunci cand citesti.

Alege biblioteci creative

Bibliotecile moderne difera ca model de cele de odinioara. Acum sunt disponibile forme variate si atipice de biblioteci. In plus, varietatea de etajere pe care o poti folosi in acelasi scop iti va permite sa amenajezi indiferent de structura camerei, fie ca vorbim despre pozitionare la fereastra sau intr-o zona mai ascunsa. Nu uita sa asiguri bine mobilierul folosit pentru depozitarea cartilor, fiindca acestea au o greutate considerabila. Majoritatea corpurilor de mobilier sunt, insa, concepute incat sa raspunda chiar si exigentelor de siguranta, asa ca va trebui doar sa respecti indicatiile producatorilor, pentru a te bucura de biblioteci estetice si sigure.

Alege mobilierul potrivit pentru relaxare

Ai putea sa folosesti cu usurinta si obiecte de mobilier care sa iti infrumuseteze spatiul, cum ar fi fotoliile sau scaunele, mesele de cafea sau canapelele. O biblioteca amenajata frumos te va ajuta sa iti creezi un spatiu de relaxare in care vei reveni, de fiecare data, cu placere.

Foloseste perdele si draperii in loc de jaluzele

Bibliotecile se potrivesc cel mai bine in spatii clasice, iar pentru a realiza acest efect va trebui sa renunti la storuri sau jaluzele verticale si sa alegi perdele si draperii de calitate, de preferat opace sau semiopace. Acestea ar trebui sa aiba culori care sa se potriveasca mobilierului si camerei, construind, astfel, o imagine de ansamblu cu adevarat speciala.

Nu uita de plantele decorative

Plantele de camera sa fie prezente in toata locuinta, in special, pentru beneficiile lor majore, insa, biblioteca are cu adevarat nevoie si de un plus de verde, dar si de oxigen. De aceea, pune cat mai multe ghivece si flori, care sa dea un plus de culoare, mai ales, in cazul camerelor cu nuante foarte pale.

Biblioteca poate fi spatiu de relaxare sau de documentare dar poate fi si locul in care iti primesti vizitele. Poti folosi biblioteca sub forma de studio pentru vlogging sau chiar pentru sedinte intr-un cadru restrans. Important este sa alegi acel tip de amenajare care se potriveste cel mai bine personalitatii tale, ca sa te poti simti confortabil.

Sursa foto:  Vivre.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului