Amenajarea casei

#alegerea vasului de wc #vas wc #amenajare baie

Amenajarea baii - tendinte in privinta alegerii vasului WC

Stiai ca o persoana petrece in medie un an si jumatate pe o toaleta? Barbatii prefera sa se relaxeze cu aproximativ douazeci si cinci de minute mai mult in comparativ cu femeile. Asadar, alegerea vasului WC este o etapa primordiala, care se poate dovedi extrem de dificila, mai ales daca nu detii cateva cunostiinte in domeniul sanitar. Exista o varietate de modele surprinzatoare prin forma lor ovala sau dreptunghiulara. De obicei, atunci cand iti renovezi baia, doresti sa achizitionezi produse care sa iti garanteze mereu un aer modern al baii si sa se mentina in trend.

 

Vom evidentia pe scurt principalele diferente ale unui vas WC pe pardoseala si a unui vas suspendat. Majoritatea persoanelor iau decizia finala, bazandu-se pe functionalitatea fiecaruia si pe pretul afisat. Asadar, vasul WC suspendat este cea mai buna solutie atunci cand doresti sa pui accentul pe latura estetica a baii, deoarece rezervorul este ascuns in perete. De obicei, acest vas WC suporta o greutate pana la 400 de kg, daca si peretele este solid. Modelul compact este considerat mai mult un set alcatuit dintr-un vas WC, kit de montaj si rezervor. Acesta este montat pe pardoseala fiind prezent sub doua tipuri: monobloc si duobloc.

Familiile moderne adopta un nou model de vas WC cu functie de bideu. Probabil ca bideul nu are notorietate atat de mare intr-o familie obisnuita cu un buget mediu. In anumite bai, cum sunt cele mici, acesta ocupa un spatiu semnificativ, iar montarea sa este imposibila. Plecand de la aceasta premisa, multi producatori au incercat sa gaseasca o solutie care sa se plieze si pe spatiile mici. Problema a fost rezolvata prin fabricarea unui vas WC cu functie de bideu pentru ca toti sa se bucure de un bideu cu costuri mici. Se pare ca si copiilor le este benefic un asemenea obiect sanitar care treptat ii motiveaza sa invete ce inseamna sanatatea printr-o igiena corespunzatoare.

In ultimul timp pe scena sanitarelor a aparut un vas WC Rimfree (fara rama interioara) care este o solutie inovativa. Aceasta este conceput pentru eliminarea bacteriilor sau evitarea depunerilor de calcar in interior, pastrand constant igiena la un nivel inalt. Vasul WC Rimfree este destinat persoanelor care pun accentul pe designului produselor din baie. Fara rama, vasul este foarte usor de curatat chiar si cu un detergent neagresiv care nu va dauna ceramicii. Un model suspendat Rimless te va uimi prin formele sale fine si clar conturate care transmit o doza de seductie baii. In acest mod, spatiul va beneficia de un aer luxos. Ba mai mult, reprezinta o metoda care a revolutionat piata si a reusit sa elimine germenii ascunsi in zonele greu accesibile.

Rimless atrage dupa sine o noua tehnologie Aquablade, nominalizata ca fiind inceputul unei noi ere in privinta vasului WC. Se pare ca aceasta tehnologie asigura spalarea vasului cu o cantitate mica de apa. Suprafata neteda (rimless) este o conditie principala pentru Aquablad.

Daca ne uitam peste modelele de vas de toaleta traditional, acestea raman, adeseori pe interior nespalate, dar mai ales partea din spate. Daca te indrepti spre un vas WC cu tehnologia prezentata anterior, 95% din suprafata va fi improspatata si dezinfectata.

Capacele WC soft-close sunt cele care se inchid silentios, datorita amortizoarelor si a balamalelor cu care se prind. Acest fapt imbunatateste confortul unei bai si previne zgomotele deranjate ale trantirii capacului. Pentru a adauga un plus de valoare acestei game, produsul mai este disponibil si in varianta slim, care se pare ca este mai rafinata si permite o demontare imediata. Trebuie sa stii ca acest tip de capac are proprietati antibacteriane. Printre cele mai intalnite materiale din care este fabricat un capac WC este duroplastul si polipropilena. Primul mizeaza pe latura estetica si pe durabilitate, in timp ce al doilea este mult mai flexibil si usor. De asemenea, forma capacului trebuie sa corespunda perfect cu cea a vasului WC pentru a te bucura de un confort maxim. Nu este exclus ca si capacul achizitionat sa nu acopere in totalitate marginea vasului, iar in final sa alunece sau sa se deterioreze in timpul utilizarii sale.

Acestea au fost punctele esentiale care ne-au atras atentia in ceea ce priveste un vas WC. Obiectele sanitare trebuie achizitionate cu multa atentie, fiind produse pretentioase care se vor schimba o data la zece ani. Nu uita sa te documentezi inainte de a porni la cumparaturi!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea