Amenajarea casei

#amenajare casa culori #culori #amenajare casa #alegere culori #culori pereti

Alege si foloseste inteligent culorile in casa ta

Alegerea unei palete de culori pentru amenajarea casei este o adevarata provocare din cauza posibilitatilor nenumarate pe care le ai la dispozitie. Pentru a nu te pierde in detalii, cel mai simplu este sa respecti regulile de baza cand alegi culorile. Foloseste inteligent culorile in casa ta si te vei identifica din plin cu atmosfera caminului tau!


1 Fa o lista cu toate culorile tale preferate

Pentru a te simti bine acasa, este important ca impactul emotional al culorilor sa fie unul pozitiv. Fa o lista cu toate culorile tale preferate pentru a le avea in vedere atunci cand incepi sa amenajezi. Culorile favorite iti dau o stare de bine si te ajuta sa te simti acasa.


2 Alege culorile care induc o stare de relaxare

O alegere inteligenta a culorilor este cea a unei viziuni pe termen lung. De exemplu, se poate ca pe moment sa ti se para incitant un dormitor vopsit in violet. Gandeste-te, insa, ca peste o vreme, o camera intr-o nuanta atat de puternica ar putea sa ti se para obositoare sau pur si simplu sa-ti schimbi gusturile.

Pentru a evita astfel de situatii, cel mai simplu este sa mizezi pe culorile care induc o stare de relaxare. Foloseste o canapea in culoarea salviei pentru un aspect proaspat si modern. Utilizeaza materiale textile de culoare verde marin sau masliniu pentru un aspect calmant. Da viata incaperii printr-un verde mar, o culoare vibranta, dar care nu deranjeaza.


3 Cauta culori care te inspira

Daca vrei sa incerci ceva nou, cel mai sigur este sa cauti culori care te inspira si de la care poti porni pentru a personaliza o incapere. Scoate din geanta toate accesoriile, uita-te in dulapul de haine sau in trusa de machiaj. O esarfa in culoarea portocalelor rosii, un fard de ochi sidefiu, o bratara aurie sunt lucruri care te pot inspira in alegerea culorilor.


4 Fa mai multe incercari cu vopsea pe perete

Acorda-ti suficient timp pentru a alege culoarea vopselei pentru pereti. Foloseste cat mai multe mostre, lasand o distanta de un metru intre ele, pentru a nu exista distrageri. Alege o vopsea intr-o culoare capabila sa lege toate celelalte culori din camera intre ele.


5 Foloseste culorile coerent

Pentru a exista o coerenta in designul tau interior, aceleasi culori trebuie sa se regaseasca in spatii diferite. In incaperile principale, foloseste aceleasi culori. In acelasi timp, ia culoarea dominanta dintr-o camera si foloseste-o pe post de culoare secundara in alta camera.

Sursa foto: natcom.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare