Amenajarea casei

#albastru #amenajarea casei #design

Albastru

Albastrul este cea mai rece culoare dar, in acelasi timp este foarte linistitoare si indeamna la calm si reverie. Este simbolul tandretei, feminitatii, temperamentului linistit, fidelitatii, stabilitatii si echilibrului.


Efectele culorii


Din punct de vedere psihologic, albastrul predispune la concentrare si liniste interioara si are un efect de calmare. Aceasta culoare face sa apara senzatia de departare in spatiu, de detasare, de infinit si meditatie spontana.

Din punct de vedere fiziologic, culoarea albastru scade presiunea sangvina, scade tonusul muscular, calmeaza respiratia si reduce frecventa pulsului.


Indicatii terapeutice


Culoarea albastru este in general indicata in stari infectioase si in afectiuni virale, in stari febrile, insolatie, stari de voma, spasme nervoase, crize acute de reumatism, bufeuri de caldura. Aceasta culoare ajuta la sporirea capacitatii de aparare imunitara si faciliteaza regenerarea celulara.

Albastrul este indicat pentru calmarea durerilor provocate de abcese gingivale, migrene, inflamatii ale intestinelor, menstruatie, arsuri si insolatie.

Totodata, datorita efectului calmant, albastrul are un efect pozitiv asupra persoanelor care sufera de insomnie, isterie, dereglari nervoase sau epilepsie.


Culoarea albastru in amenajarea casei


Un mediu albastru calmeaza si linisteste astfel ca aceasta culoare este recomandata pentru amenajarea dormitoarelor. Pe langa efectul calmant, te va ajuta sa dormi mult mai bine intrucat albastrul “alunga” insomniile.

Atentie insa, utilizarea excesiva a acestei culori poate produce oboseala iar o ambianta predominant albastra poate provoca depresie si constipatie. De altfel, este recomandat sa eviti folosirea albastrului in amenajarea bucatariei pentru ca aceasta culoare scade apetitul.


Albastru in Feng Shui


In Feng Shui, albastrul este asociat cu cerul senin si cu apa curata si vindecatoare. Albastrul este folosit cel mai bine in partea de est si sud-est a locuintei sau biroului.

Albastru este o alegere excelenta in Feng Shui mai ales pentru studiu astfel ca este recomandat pentru decorarea biroului copiilor, pentru cresterea performantei scolare.
Albastru deschis in Feng Shui ofera o expresie de armonie si blandete in timp ce nuantele mai inchise ofera o energie de calm si liniste.

Una dintre cele mai bune combinatii este cea de albastru cu alb. De altfel, albastrul si albul sunt culorile Sfintei Fecioare si exprima detasarea fata de valorile acestei lumi si inaltarea sufletului catre Dumnezeu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea