Amenajarea casei

#redecorare casa #dispozitie #moral scazut #redecorare

Ai moralul scazut? Redecoreaza casa!

Creierul tau percepe diferit stimulii pe care ii primeste acasa. De la luminile pe care le folosesti, pana la obiectele de arta, modul in care decorezi locuinta are un impact major asupra dispozitiei tale. Daca ai moralul scazut, urmeaza cateva sfaturi simple de redecorare a casei si efectele nu vor intarzia sa apara.

Iata ce trebuie sa stii:

Simte-te ca acasa. In mod surprinzator, stilul minimalist nu este atat de confortabil pentru creier precum un apartament usor dezordonat, decorat intr-un stil clasic. Tablourile, obiectele familiare, spatiul, culorile si chiar usile locuintei tale iti ofera senzatia de confort si de apartenenta.

Acorda mai multa atentie bucatariei. Bucataria este centrul locuintei, locul in care te simti cel mai confortabil. Pe langa faptul ca aici mananci si prepari mancarea, bucataria ofera si un sentiment de protectie, caldura si comuniune. Bucataria este atat un spatiu functional, cat si unul de socializare, unde familia si prietenii se intalnesc.

Astfel, este foarte important ca bucataria sa fie un loc confortabil, vesel, unde sa uiti de griji si stres.

Deschide ferestrele. Casele cu gradina sunt extrem de reconfortante, insa in lipsa acestui spatiu, feresterele mari sau balcoanele iti pot oferi momentele de relaxare. Privitul pe geam este un obicei care relaxeaza foarte mult si iti ofera senzatia de control asupra mediului inconjurator. Pentru o experienta placuta, poti decora ferestrele cu perdele si draperii sau poti aseza ghivece cu flori.

Alege mobilier rotund. Pentru a te simti in siguranta si cat mai confortabil in propria locuinta, alege mobilier rotund, fara colturi tari. Acest lucru este in stransa legatura cu vederea periferica. Nu toate obiectele de mobilier trebuie sa fie rotunde, insa modul in care le aranjezi trebuie sa fie delicat cu privirea si simturile tale. In acest fel, tot corpul tau se va relaxa, iar tu te vei simti cu adevarat "acasa".

Accesorizeaza cu obiecte originale de arta. Obiectele de arta trimit catre creier semnale pozitive, de autenticitate si incredere. Astfel, din locuinta ta nu trebuie sa lipseasca obiectele frumoase, fie ca este vorba de picturi, fie de sculpturi.

Sursa foto: homerenovations.about.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare