Dieta si nutritie

#carne afumata #medicamente #lactate

Ai consumat carne afumata sau lactate? NU lua aceste medicamente

Putina lume stie ca lactatele si carnea afumata nu trebuie combinate cu anumite pastile, deoarece efectele sunt devastatoare.

Combinatia medicamente-alimente poate fi dezastruasa in anumite situatii. Tocmai de aceea este indicat ca inainte de a lua orice tratament, sa asculti sfatul medicului si al farmacistului, dar si sa citesti cu atentie prospectul medicamentelor. 

Lactatele si antibioticele – combinatie devastatoare

Unele antibiotice intra in „conflict” cu calciul, fierul si celalalte minerale care se gasesc in lactate. Acest lucru previne absorbtia antibioticelor, ceea ce inseamna ca le este afectata abilitatea de a lupta impotriva infectiilor.

Prin urmare, cand iti sunt prescrise antibiotice intreaba medicul daca trebuie sa eviti lactatele. Lactatele trebuie evitate in cazul antibioticelor din clasa tetraciclinei, dar si a alor antibiotice.

De asemenea, daca iei antibiotice, este important sa intrebi medicul daca si cand poti lua vitamine si minerale, acestea avand un efect similar cu cel al lactatelor. 

Carnuri afumate si antidepresive – cresterea tensiunii arteriale

Poate parea ciudat, insa antidepresivele din clasa monoaminelor, in combinatie cu alimente bogate in amoniac tiramina, duc la cresterea rapida a tensiunii arteriale. 

Alimentele pe care trebuie sa le eviti daca iei antidepresive sunt: somonul afumat, vinul rosu, hot dog-ii, branza veche, sosul de soia si berea.

FOTO: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare