Amenajarea casei

#vesela ciobita #cioburi #vesela

Ai asa ceva in casa? Arunca totul la gunoi, imediat! Iti pui norocul si sanatatea in pericol!

Noi, romanii, avem obiceiul de a strange o multime de lucruri, fie pentru ca ne aduc aminte de bunici, parinti, sau alte rude, fie pentru ca am fost invatati sa pastram totul pentru ca “Nu se stie niciodata cand vom avea nevoie de ele”.

 

Nu este nimic rau in acest lucru, cu exceptia cazului in care aceste obiecte de transforma intr-un pericol pentru noi si restul membrilor familiei.

In toate bucatariile se gasesc seturi intregi de farfurii, castroane, cani si pahare. Unele sunt folosite intens, pe altele se pune praful ani la rand fara a fi folosite. Nu este nimic gresit in a le pastra daca nu te incomodeaza sau nu te induri sa le dai.

Insa, ce nu trebuie sa pastrezi sub nicio forma si sub nicio circumstanta sunt paharele, canile, farfuriile si castroanele sparte sau ciobite. Acestea sunt un real pericol pentru tine si familie, dar in special pentru copii. Oricine se poate rani foarte usor in aceste obiecte.

Vesela ciobita, pericol pentru sanatate

Zgarieturile si crapaturile veselei acumuleaza murdarie si microbi care iti pot afecta sanatatea. In plus, la vopsirea veselei se folosesc sarurile unor elemente daunatoare (cobalt, bor, cadmiu). Cat vopseaua este intreaga, totul este in regula. Insa, in momentul in care apare o fisura, aceste substante toxice ajung in mancare.

Canile, paharele, castroanele sau farfuriile ciobite te pot rani si chiar se pot sparge cand intra in contact cu lichide sau alimente mult prea reci sau calde. 

In plus, pe langa faptul ca te poti rani in ele, iar ranile se pot infecta din cauza bacteriilor care se aduna in zonele ciobite, acestea atrag ghinionul in casa si in viata ta. Prin urmare, nu mai sta pe ganduri si arunca imediat toate obiectele de vesela sparte, crapate sau ciobite!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea