Amenajarea casei

#decoratiuni casa #mobila #piese de mobilier #dimensiune mobila

Dimensiunile ideale pentru mobila si decoratiuni

Stiai ca fiecare piesa de mobilier sau decoratiune din casa ta ar trebui sa aiba o dimensiune standard? Afla acum cati centimetri ar trebui sa aiba masa, canapeaua, draperiile, patul sau sistemele de iluminat.

1 Masa din dining

O masa rotunda, plasata pe mijlocul camerei, inalta de 92 cm, este perfecta pentru conversatii. Aceeasi masa ar trebui sa aiba un diametru de 122 cm pentru a fi suficienta unui grup de 6 persoane. Daca vrei ca masa sa fie potrivita pentru 8 persoane, atunci diagonala ei ar trebui sa masoare 165 cm. La o astfel de dimensiune se pot incadra perfect 8 scaune de masa, cu spatar, sau 10 taburete.

2 Sistemele de iluminat

Poate te-ai intrebat vreodata la ce distanta fata de tavan ar trebui montate sistemele de iluminat. Pentru a afla aceasta dimensiune, trebuie sa aduni lungimea si latimea camerei in metri, iar numarul rezultat sa fie distanta in centimetri de la tavan la care trebuie sa ajunga sistemul de iluminat.

3 Vopseaua lavabila

15 litri de vopsea lavabila pot acoperi aproximativ 100 mp, insa cantitatile exacte in raport cu suprafata pe care o acopera fiecare tip de vopsea in parte sunt trecute pe eticheta produsului.

4 Inaltimea draperiilor

Monteaza draperiile cat mai sus si aprope de tavan posibil, pentru a da astfel iluzia de camera inalta. Lasa-le sa atarne 2-3 cm pe podea, decat sa se opreasca deasupra podelei.

5 Insula de bucatarie

Insula de bucatarie ar trebui sa fie inalta de 97 cm, adica un pic mai inalta decat blatul de bucatarie, pentru a se situa la inaltimea comfortabila care-ti permite sa prepari mancarea.

6 Candelabrul din living

Capatul candelabrului din living ar trebui sa se opreasca la circa 1 m deasupra mesei din living.

7 Intrerupatoarele

Intrerupatoarele ar trebui montate la circa 1 metru deasupra podelei si la 5 cm de la rama usii, pentru a fi comod si aproape de pozitia naturala a mainii folosirea lor.

8 Husa pentru canapea

Pentru o canapea de circa 2 m lungime cu picioare expuse si un spatar solid vei avea nevoie de 10 metri de material, astfel incat sa fie acoperita in totalitate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului