Amenajarea casei

#culori #birou #bucatarie #camere mici #accente #culori naturale

Afla cum sa adaugi culoare unui spatiu mic

In spatiile mici, paleta de culori trebuie aleasa cu grija pentru a pastra proportiile. Invata sa adaugi culoare intr-o incapere de mici dimensiuni, obtinand un efect vizual remarcabil.

1 Alege culoarea in functie de tipul camerei

Ia in considerare functionalitatea incaperii pentru a stabili paleta corecta de culori. Intr-un living room mic, este bine sa folosesti albul sau cremul, care deschid spatiul. Tine cont de faptul ca livingul este un spatiu diurn. Alte culori care creeaza sugestia de deschidere sunt bleul deschis sau verdele mentol.

2 Foloseste o culoare cu accente naturale

In incaperile precum dormitorul, poti obtine un efect vizual intim prin folosirea maroului. Din cauza spatiului redus, este recomandat sa utilizezi maro in nuante naturale sau sa te rezumi la accente de cafeniu pentru accesorii precum cuvertura sau perdeaua.

3 Creeaza o camera eclectica, multicolora

Intr-un dormitor foarte mic, in care spatiul dintre pat si pereti este extrem de limitat, combina culori care merg bine impreuna, precum grena-ul, albastrul marin si galbenul. Foloseste o suita de imprimeuri pentru a obtine un efect dinamic. Prinde pe pereti tot felul de decoratiuni, pentru ca privirea sa fie atrasa in sus, in asa fel incat sa distragi atentia de la spatiul foarte mic.

4 Construieste o bucatarie in turcoaz

Intr-o bucatarie mica, este bine sa te rezumi la o paleta cromatica din doua culori. Poti combina turcoazul cu albul sau verdele cu albul, intr-o nuanta vibranta. La o astfel de paleta de culori, orice accesorii in nuanta lemnului natural se vor potrivi fara probleme.

5 Da viata biroului tau 

Pentru biroul de acasa care se afla intr-o incapere mica este bine sa folosesti un fundal alb sau crem, luminos, care sa deschida spatiul. Apoi, adauga accente de culoare printr-un scaun de birou galben, un panou de afisaj prins pe perete cu multe post-it-uri colorate sau o veioza portocalie. Accesoriile de birou sunt elementele perfecte pentru a adauga pete de culoare, aducand la viata acest spatiu.



Sursa si foto: decoist.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului