Amenajarea casei

#purificator de aer #aer curat

Aer mai curat in orice incapere cu ajutorul unui purificator de aer

Fara indoiala ca in aceasta perioada, locuinta este cel mai bun refugiu pentru foarte multi dintre noi. De aceea este foarte important sa pastram casa in stare buna, pentru a garanta atat sanatatea fizica, cat si cea mentala. Sunt oameni care se concentreaza pe organizarea optima a spatiului, aranjarea mobilierului si curatenia periodica. Cu toate acestea, exista si alti factori importanti carora trebuie sa li se acorde prioritate pentru a crea un mediu curat si sanatos.

 

De multe ori se crede ca atunci cand ajungem acasa ne ferim de toate pericolele din afara, inclusiv de poluare. Unii oameni considera ca aerul din interiorul caselor este mai curat decat aerul de pe strada. Insa unele studii au aratat ca exista surse evidente de poluare a aerului in case. Calitatea aerului interior poate fi afectata de agentii toxici inclusi in structura din momentul constructiei, (azbest, plumb sau izolatie toxica) substante chimice utilizate pentru curatarea casei, formarea mucegaiului sau acarienilor, dar si monoxidul de carbon sau fum de tutun, printre altele. Toti acesti factori poluanti atrag numeroase consecinte asupra sanatatii oricarui individ, in special pentru cei mai sensibili, cum ar fi persoanele astmatice, copiii, varstnicii sau femeile insarcinate. Atunci cand expunerea la acesti agenti este indelungata, acestia pot provoca boli sau pot agrava afectiuni deja existente.

Ce aveti de facut pentru a imbunatati aerul din casa? Datorita progreselor tehnologice continue, exista diferite alternative pentru imbunatatirea calitatii aerului. Cu toate acestea, este important sa retineti ca unele optiuni sunt mai viabile decat altele. Daca sunteti interesat sa cunoasteti optiuni eficiente si durabile care reduc poluarea aerului interior si imbunatatesc calitatea acestuia, cititi in cele ce urmeaza, cateva idei in acest sens.

Aerisiti casa 10 minute pe zi. Este o optiune usoara si nu suporta niciun cost. Acest lucru se realizeaza doar prin deschiderea usilor si ferestrelor timp de cateva minute pe zi, permitand circularea aerului si patrunderea razelor de soare. Astfel, calitatea aerului din interior se va imbunatati si unele mirosuri suparatoare vor disparea.

Optati pentru plante naturale de interior. Prezenta plantelor in interiorul casei este o optiune benefica pentru sanatate si, in plus, este un element decorativ excelent. Exista plante care pot filtra aerul si pot descompune agentii toxici.

Evitati utilizarea produselor de curatare prea agresive. Majoritatea produselor de curatat au proprietati chimice care devin toxice daca se amesteca sau se evapora in aer. Evitati utilizarea lor, inlocuindu-le cu metode naturale nevolatile, cum ar fi lamaia, otetul sau bicarbonatul de sodiu.

Folositi purificatoare de aer. Conceput pentru a elimina eventualii poluanti precum germenii, alergenii sau particulele care se gasesc in mediu, un purificator de aer pot fi aliatul de incredere in crearea unui mediu sanatos, acasa.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea