Amenajarea casei

# design casa #decoratiuni toamna #amenajare casa #decoratiuni

Adu toamna in casa ta cu ajutorul acestor decoratiuni

Intampina toamna in casa cu ajutorul decoratiunilor de sezon. Anotimpul recoltelor bogate si al culorilor superbe poate fi cea mai buna sursa de inspiratie pentru mici opere de arta pe care le poti face chiar tu.

Omuletul din paie si ghivece

Pentru a realiza acest omulet ai nevoie de ghivece de lut, o bucata de sac gros, rafie, sfoara si vopsea cu care sa desenezi fata personajului. Lipeste toate elementele si cand totul s-a uscat, pune si bucatile de sfoara care vor avea rol de brate si picioare.

Opera de arta cu ghinde

Pentru a face un tablou superb de toamna cu ghinde stralucitoare ai nevoie de doar cateva materiale. In primul rand, achizitioneaza mai multe nuante de glitter: auriu, argintiu si aramiu. Vei mai avea nevoie pentru aceasta piesa de decor de un adeziv, o bucata de carton si o rama. Imbraca apoi fiecare ghinda in glitter care se va lipi cu ajutorul adezivului pe care il aplici inainte pe fiecare ghinda. Pune ghindele la uscat intr-un recipient cu putin nisip kinetic. Prinde apoi ghindele de bucata de carton, care poate avea chiar si un model, si inrameaza-o.

Paharul mar pentru creioane

Pentru a face aceasta decoratiune simpla si de efect, perfecta pentru a aduce toamna in casa, ai nevoie de doar cateva lucruri. In primul rand, un borcan, apoi de vopsea rosie, o bucata de sfoara si hartie verde pentru decupat. Vopseste borcanul in culoarea rosie specifica merelor delicioase care se coc in aceasta perioada, decupeaza din hartia verde doua frunzulite si prinde-le de sfoara, apoi leaga aceasta sfoara in partea de sus a borcanului.

Ghirlanda din frunze uscate

Pentru a face aceasta ghirlanda din frunze uscate nu este necesar sa le aduni din padure sau din parcuri, ci sa iti folosesti creativitatea si indemanarea. Pentru a face aceasta decoratiune ai nevoie de bucati de material textil in culorile toamnei pe care apoi sa le decupezi, astfel incat sa ai cat mai multe feluri de frunze. Insira frunzele pe o sfoara si prinde ghirlanda intr-un loc unde este usor de observat de toti cei care iti vor trece pragul casei toamna aceasta.

Aranjament cu razatoare

Cine s-ar gandi ca razatoarele pot fi folosite si in alta parte decat in bucatarie. Cu cateva razatoare de forme si marimi diferite poti face un aranjament cu totul special pentru toamna. Pune cateva razatoare pe o tava si asaza in fiecare cate o lumanare. Va fi de departe un mod inedit de a face lumina in incapere!

Fire de grau colorate

Pentru a face un aranjament din fire de grau uscate si cu o pata de culoare, pe care sa le asezi intr-o vaza, pe masa din dining, ai nevoie de cateva materiale: fire de grau uscate, ata de brodat in cat mai multe culori si foarfece. Ia cate 5 fire de grau, strange-le intr-un buchet si infasoara o data ata de broderie la baza spicului, apoi leaga un nod pentru a le fixa cat mai bine. Continua si infasoara ata de broderie in jurul tulpinii, aproximativ 3-4 centimetri si mai leaga inca un nod la final pentru a tine aranjamentul cat mai bine.

Suport pentru lumanare cu frunza

Pentru a face un suport de lumanare care se potriveste perfect cu vremea de afara ai nevoie doar de un simplu borcan, vopsea intr-o nuanta ruginie, specifica sezonului, o frunza uscata si o lumanare. Lipeste frunza de borcan si apoi incepe sa vopsesti restul recipientului. Cand vopseaua s-a uscat, indeparteaza frunza care va lasa astfel un model pentru suportul de lumanare pe care tocmai l-ai facut.

Sursa foto: goodhousekeeping.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea