Amenajarea casei

#amenajare casa #decoratiuni #accesorii #oglinda

Accesorizeaza locuinta cu oglinzi

Oglinzile creeaza impresia unei incaperi mai mari astfel ca reprezinta accesorii importante mai ales pentru locuinte cu dimensiuni mici. Pe langa senzatia de spatiu pe care o dau, oglinzile iti pot face casa mai luminoasa pentru ca, pozitionate corect, capteaza lumina. Astfel, aceste accesorii sunt ideale pentru o camera cu ferestre mici sau cu orientare nordica. Iata cum iti poti accesoriza casa cu oglinzi:


1 O oglinda mare, verticala, asezata de-a lungul unui perete va crea impresia ca zona respectiva este mult mai spatioasa.

De asemenea, oglinda va pune in valoare celelalte obiecte de mobilier si va juca un rol de piesa de rezistenta a camerei respective.

Pentru un efect mai dramatic aseaza oglinda direct pe pardoseala .


Sursa foto: www.inetgiant.com


2 Joaca-te cu efectele plasand alternativ, pe acelasi perete, o oglinda lunga, alta mai ingusta, obtinand astfel o imagine fragmentata, foarte originala. Pentru un efect deosebit alege forme diferite.

3
De asemena, poti folosi piese de mobilier decorate cu oglinzi pentru a crea un decor cu influente glamour. Veiozele si lampile decorate cu bucati de oglinda sau cristale, masutele de cafea, vazele si ramele foto decorate cu oglinzi sunt piese de rezistenta pentru o amenajare glamour.

Sursa foto: www.freshome.com


4 Amplaseaza oglinzi oriunde ai un spatiu disponibil . Spre exemplu, poti amplasa oglinzi pe usile de la dulapuri sau chiar pe interiorul usii de la intrare.

Adeptii feng shui spun ca o oglinda amplasata pe partea interioara a usii alunga spiritele rele.


5 In caz ca iti doresti sa transformi oglinda intr-un accesoriu interesant foloseste o rama deosebita – realizata din scoici sau crengi de exemplu.

Sursa foto: www.homeklondike.com

6 Daca esti adepta stilului clasic poti folosi un aranjament simetric de oglinzi.

7
Pentru un efect optic de marire este de preferat sa plasezi o oglinda mare pe peretele din fata intrarii.

Alege o rama deosebita si poti folosi oglinda pe post de tablou, amplasand-o deasupra canapelei sau semineului.

Sursa foto: www.genuinestyle.net

8
De asemenea, pentru un decor traditional poti folosi o oglinda verticala, lunga care va crea impresia ca tavanul este mai inalt decat in realitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea