Amenajarea casei

#dormitor #pilota #pat #lenjerie pat #cuvertura #amenajarea locuintei

Accesoriile potrivite pentru un pat perfect

Petreci mai mult de o treime din viata in pat, astfel ca este esential sa iti asiguri confortul necesar pentru un somn de calitate. Iti poti atinge scopul alegand accesoriile perfecte pentru un pat si o odihna ideale, in functie de necesitatile personale. Afla mai jos care sunt aceste accesorii si criteriile dupa care sa te ghidezi in alegerea lor!


1 Asternuturile de pat

Asternuturile de pat sunt disponibile in culori si stiluri nelimitate si joaca un rol important in asigurarea confortului din timpul somnului. Pot fi alese in functie de mai multe criterii; unul dintre ele este densitatea tesaturii, data de numarul punctelor de incrucisare a firelor de batatura si a firelor de urzeala. Cu cat sunt mai multe puncte de incrucisare pe un centimetru patrat, cu atat tesatura este mai densa. Densitatea se poate verifica si cu ochiul liber, asezand tesatura spre lumina. Cu cat se filtreaza mai putina lumina prin tesatura, cu atat aceasta este mai densa.

Lenjeriile ieftine au de obicei o densitate de 150 - 175 de fire, cele moi, durabile, de zi cu zi, intre 200 si 400 fire, iar cele luxoase peste 500 de fire.

Un alt criteriu dupa care poti alege asternurile de pat este materialul. Bumbacul, matasea si satinul sunt cele mai populare materiale. Bumbacul este moale, rezistent, confortabil si accesibil ca pret. In schimb, matasea si satinul sunt materiale luxoase, mai greu de intretinut si mai scumpe.


2 Cuverturile

O patura moale si calduroasa este o adevarata bucurie in serile racoroase. Cand alegi patura potrivita, trebuie sa iei in calcul textura si caldura pe care ti-o ofera. Paturile din lana sunt calduroase si pufoase, insa sunt grele si pot cauza iritatii. Paturile din bumbac sunt usoare si eficiente, insa mai putin calduroase decat cele de lana. Pe piata mai exista si paturi din polar fleece, un material sintetic, moale si calduros, care previne umezeala, dar care atrage praful.


3 Pilota

Pilota ideala trebuie sa fie realizata dintr-un material care nu retine umezeala, este usor de intretinut, tine de cald in sezonul rece, este subtire si usoara. De asemenea, cand alegi pilota, trebuie sa tii cont si de materialul din care este confectionata. Exista pilote din puf natural, puf siliconat, microfibre, lana, bumbac sau matase.

Pilotele cu puf sunt usoare si calduroase, insa necesita o ingrijire speciala si pot produce alergii. In schimb, pilotele din microfibre se intretin usor, permit circulatia aerului si sunt antialergice, insa in timp se taseaza.

Sursa foto: Uncrate.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului