Amenajarea casei

#bucatarie #culoare #lumina #accesorii

Bucataria care iti insufla o stare de bine: accesorii vesele, lumina si culoare

Bucataria este considerata unul dintre spatiile cele mai importante dintr-o casa. O bucatarie atractiva poate spori valoarea unei locuinte si, nu mai putin important, contribuie la starea de bine a utilizatorilor sai printr-un ambient potrivit. Poti sa transformi oricand bucataria ta intr-un spatiu vesel si luminos, alegand cele mai inspirate accesorii.

O bucatarie vesela si luminoasa este una care beneficiaza de multa lumina naturala . Cu cat aceasta este mai putina, cu atat va fi mai greu sa conferi bucatariei tale o impresie de luminozitate si un aer vesel. Cu toate acestea, poti sa te folosesti spoturi luminoase si diverse accesorii pentru a avea o bucatarie cat mai plina de viata.

Vestea cea buna este ca accesoriile de bucatarie exista intr-o paleta atat de diversificata incat este imposibil sa nu gasesti ceva pe gustul tau. De la cele mai sofisticate spoturi luminoase la cateva carpe de vase cu desene amuzante, accesoriile de bucatarie sunt pentru toate gusturile, buzunarele si nevoile.
 

Culori
 

Alege-ti o tema sau un stil, pentru ca obiectele sa fie folosite coerent, evitand astfel o acumulare haotica de obiecte ceramice. Odata ce stabilesti acest lucru vei putea alege culorile in mod adecvat. Afla mai multe despre importanta culorilor din articolul Cum ne influenteaza culorile apetitul.

Combina albul cu o culoare, avand grija sa te rezumi la combinatii de 2-3 culori de baza: alb-portocaliu, alb-verde, alb-albastru-galben etc.
Asorteaza accesoriile intre ele. De exemplu: perdelele ferestrei cu ceramica pe alb si albastru; cafeniul blatului de bucatarie cu un covoras; culoarea abajurului de la lustra cu cea a prosoapelor de bucatarie etc.
 

Perdele adecvate
 

Sursa foto: www.windowblindstips.comFoloseste cat mai mult lumina naturala, deoarece ea este incomparabil cel mai bun “accesoriu” al bucatariei tale. Pentru ca spatiul bucatariei sa se bucure de cat mai multa lumina naturala este important sa alegi perdele, draperii sau jaluzele adecvate. Asigura-te ca ai cel putin un strat foarte subtire, care sa-ti asigure intimitatea, lasand totusi lumina sa intre.

Perdelele ar trebui sa fie deschise la culoare. Perdelele de bucatarie traditionale sunt de obicei din materiale in culori calde, vesele, reconfortante. Inspira-te din articolul 11 perdele de bucatarie spectaculoase.
 

Ceramica
 

Unele dintre cele mai frumoase obiecte din bucatarie sunt reprezentate de recipientele ceramice. Farfurii, cosulete, vaze, recipiente de depozitare, cani, suporturi, toate acestea pot sa creeze un nou univers in bucataria ta.

Exista pe piata numeroase accesorii din ceramica pentru bucatarie, in culori si modele practic nelimitate. Poti gasi chiar si piese unicat, care vor personaliza spatiul bucatariei. Alege-le pe cele care iti plac mai mult, pentru ca aceste obiecte sa nu fie doar practice in bucatarie, dar sa spuna si ceva despre tine.

Sursa foto: cabinetsforkitchen.blogspot.comIar daca ai imaginatie si iti place sa creezi lucruri pe cont propriu, foloseste piese  albe de ceramica pentru a lipi pe ele abtibilde cu diverse modele.

Foloseste rafturi inchise cu sticla transparenta, in spatele carora sa etalezi cele mai frumoase piese ceramice, in culori pline de viata: galben copt, rosu, verde proaspat etc. Astfel vasele sunt protejate de praf, dar contribuie la look-ul general al bucatariei.
 

Fotografii cu familia
 

Foloseste rafturile din bucatarie nu doar pentru a depozita vasele, dar si pentru a transforma acest spatiu intr-unul personal. Poti aseza foto cu poze ale celor dragi. Acestea ar trebui pozitionate la vedere, pe rafturi deschise, fara usa.
Pentru o bucatarie high tech-tech s-ar potrivit o rama digitala.
 

Table pentru mesaje
 

Unele dintre cele mai interesante accesorii de bucatarie sunt tablele pentru mesaje. Le poti agata pe perete si cu ajutorul unor magneti colorati prinzi fotografii, post-it-uri, minicalendare etc. Poti lasa mesaje familiei sau poti sa notezi lucruri de facut.  Poti folosi doar un set de magneti, iar in loc de tabla sa utilizezi chiar usa frigiderului.
 

Muzica
 

Foloseste un spatiu din bucatarie special pentru un radio sau un alt aparat electronic la care sa poti asculta muzica. Simplul fapt ca iti faci treaba prin bucatarie ascultand melodiile tale preferate va face ca bucataria sa devina unul dintre spatiile tale preferate din casa.
 

Plante, flori
 

Foloseste pervazul ferestrelor, un raft sau alt loc potrivit pentru cateva ghivece cu flori. Acestea vor inveseli bucataria si vor purifica si aerul. In cazul in care dispui de suficient spatiu, poti sa-ti faci un loc in care sa cresti diverse ierburi aromatice necesare in bucatarie.
 

Accesorii de depozitare
 

Sursa foto: trendir.comBarele cu carlige sau cosurile metalice reprezinta o varianta buna pentru a depozita accesorii marunte, fara sa ocupi spatiul de pe blatul bucatariei. Poti depozita pe perete tot felul de lucruri, de la manusi colorate, de bucatar, pana la desfacatoare de conserve. Exista pe piata tot felul de produse cu manere colorate, atractive si functionale, care contribuie la aspectul general.
 

Lampi si spoturi luminoase
 

Foloseste lustre, lampi sau spoturi luminoase, in functie de tipul bucatariei tale, astfel incat sa asiguri o foarte buna luminozitate si totodata pentru a pune in valoare anumite puncte. De exemplu, bucatariile moderne sunt accesorizate cu spoturi pe rafturile de sus, unde se afla asezate paharele.
 

Carti
 

Cine s-ar astepta ca o sectiune a dulapurilor de bucatarie sa gazduieasca o mini-biblioteca? Si totusi, poti sa rezervi un raft pentru a etala cartile de bucate, albumele de gastronomie internationala sau volumele despre o alimentatie sanatoasa. Un astfel de raft sparge monotonia dulapului, personalizand spatiul.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului