Amenajarea casei

#ceainic #oglinda #tavan #design #podea #vaze #accesorii casa #dulapuri

5 accesorii de nelipsit din casa ta

Casa ta este mediul care iti oglindeste cel mai fidel personalitatea, iar ceea ce confera locuintei "identitate" sunt accesoriile pe care le folosesti in amenajarea incaperilor. Degeaba investesti in ferestre si pardoseli de lux, daca nu le insotesti de piese decorative cu valoare estetica.

Dintre numeroasele tipuri de accesorii care iti pot infrumuseta casa, unele sunt cu adevarat esentiale in orice locuinta. Iata ce obiecte decorative  ar trebui sa se regaseasca in caminul tau!

1 Oglinzi

Oglinzile nu sunt accesorii cu rol pur decorativ sau pentru a-ti analiza coafura si tinutele. Ele sunt o cale ieftina de a adauga spatiu oricarei incaperi. De pilda, oglinzile inalte de la tavan pana la podea (de obicei montate pe usile dulapurilor) pot face o camera sa para de doua ori mai spatioasa decat este in realitate.

O oglinda mica, pusa in directia razelor de lumina care intra in casa, iti ofera mai multa luminozitate in locuinta. Oglinzile pozitionate in colturile inguste si intunecate atrag ca un magnet lumina in aceste portiuni.

2 Ceainice

Nu este deloc surprinzatoare prezenta ceainicelor in diversele culturi ale lumii. Aceste accesorii cu rol practic si decorativ dateaza inca din anii 1500, cand ceaiul a devenit o bautura apreciata de umanitate.

Cand primesti musafiri sau organizezi o cina speciala in familie, trebuie sa ai un ceainic din portelan pe masa, simbol al uniunii familiei si al elegantei in casele civilizate!

3 Vaze

Vazele din ceramica, cristal si sticla sunt accesorii absolut necesare in locuinta, nu doar pentru iubitorii de flori. Ele infrumuseteaza orice piesa de mobilier si sunt utilizare de designerii de interior in aproape toate decorurile moderne.

4 Organizatoare de dulapuri

Oare exista cineva cu suficiente spatii de depozitare in case? Designerii nu au intalnit inca clienti pe deplini multumiti de capacitatea de stocare a mobilierelor clasice, de aceea au inventat organizatoarele de dulapuri.

Aceste accesorii sunt, de fapt, rafturi, sertare, compartimente si bare de agatat care se pot atasa dulapurilor obisnuite, pentru o mai buna organizare a hainelor, accesoriilor si a obiectelor casnice.

5 Obiecte de arta

In fine, un alt accesoriu must-have in casa ta este cel putin un tablou artistic sau o sculptura compatibila cu stilul de design interior: casele amenajate in stil modern au nevoie de o pictura avangardista, pe cand cele traditionaliste pot fi infrumusetate de o sculptura ceramica deosebita.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea