Amenajarea casei

#designer #design interior #amenajarea casei

A transformat un grajd intr-o casa de vis

Trebuie sa ai destula imaginatie pentru a vedea in formele dezamagitoare ale unui grajd de vite viitoarea ta casa de vis, dar cel putin unui designer de moda nu i se poate reprosa lipsa de inspiratie.

Asa a ajuns Patrick Robinson, fondatorul colectiei Pashko, sa isi construiasca locuinta mult visata intr-un grajd vechi de 160 de ani.

Proiect inedit

In 2003, designerul, fost sef al departamentelor de creatie de la Armani, Paco Rabanne si Gap, a gasit o proprietate in zona rurala a statului New York care l-a fermecat pe loc.

La prima vedere, achizitia lui Robinson parea o mare pacaleala: un vechi grajd de vite, un cotet de gaini si un mic iaz in fundul curtii. Dar, pentru creatorul de moda, grajdul a fost elementul care a contat cel mai mult. “Eram obsedat sa gasesc un grajd autentic”, a explicat acesta, iar de la descoperire si pana la transformarea refugiului de animale intr-o casa cu aspect rustic accentuat nu a mai durat atat de mult.

Elemente decorative

Chiar daca a recurs la modificari importante in structura cladirii, Patrick Robinson a stiut din prima ce merita salvat pentru a da casei aspectul de locuinta country cu o tusa de modernism. Astfel, parchetul pus in incaperi este modern, dar podelele din barne groase de stejar nu au fost aruncate, ci s-au transformat in elemente decorative: scari, pereti falsi etc.

La fel, grinzile vechiului acoperis au ramas la locul lor, laolalta cu stalpii de sustinere din lemn, iar imaginea acestora este de ajuns sa te faca sa simti casa cu toata istoria ei trecuta.

Contrast inspirat

Probabil ca, in mijlocul unui oras mare, pana si designerul ar fi ezitat sa puna in acelasi spatiu elemente care evident contrasteaza.

Insa, in zona montana din nordul statului New York, grajdul transformat in conac permite asocierea podelei din gresie moderna cu elemente din lemn nefinisat situate pe tavan sau incadrarea unei usi din lemn cioplit cu barda intr-un perete din sticla prin care poti admira privelistea de afara.

Astfel, desi contrastante, elementele de decor folosite de Robinson se combina in mod firesc lasand cladirii o parte din amprenta istorica ce o defineste, dar plasand-o in acelasi timp in contextul zilelor noastre.

Foto: domino.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea