Amenajarea casei

#amenajarea casei #hol #decoratiuni

9 sfaturi pentru amenajarea unui hol mic

Amenajarea unui hol cu dimensiuni reduse este o adevarata provocare chiar si pentru un specialist in design interior . Din cauza sapatiului restrans, holurile din apartamentele obisnuite par adesea intunecate si inghesuite. Cu ajutorul catorva trucuri, holul tau se va transforma intr-un spatiu primitor si aerisit:


1 Opteaza pentru culori deschise si pastelate, pline de viata, pentru a oferi un impuls de energie atunci cand intri in casa. Daca alegi o culoare mai inchisa fii atent ca restul mobilierului si accesoriilor sa fie in nuante deschise, eventual de alb.

Sursa foto: www.saragilbaneinteriors.com

2 Pentru ca holul tau sa para mai inalt si mai spatios poti sa decorezi peretii cu vopsea sau tapet in dungi verticale.

3
Nu acoperi gresia din hol cu carpete si covoare daca aceasta are o nuanta deschisa si este in stare buna. Opteaza pentru covoare care sa nu ocupe intreaga suprafata pentru ca astfel holul va parea mai luminos.

Sursa foto: www.french-art-deco-lighting.com


4 Daca locuinta ta este amenajata in stil glamour, eclectic sau art deco, alege o lustra ca sursa de lumina artificiala deoarece aceasta va ilumina puternic holului datorita amplasarii ei strategice in centrul tavanului. Pentru un decor contemporan, poti opta pentru mai multe aplice.

5
Incearca sa personalizezi un colt al holului amplasand o masuta decorata cu fotografii, vaze cu flori, plante de interior. Este bine sa stii ca exista plante de apartament cu aspect interesant care rezista bine la curenti de aer si spatii intunecate.

Sursa foto: www.corbisimages.com

6 Ca sa dai un aspect mai intim aseaza langa masuta un mic fotoliu sau scaun cu tapiserie colorata, eventual cu model floral.

Sursa foto: www.roomenvy.com


7 Decoreaza un perete de la intrare cu tablouri, fotografii sau oglinzi cu forme si dimensiuni mici. Oglinzile arata bine si dau impresia de spatialitate mai ales atunci cand sunt atarnate de pereti de culoare mai inchisa. Evita sa atarni tablouri mari in hol deoarece pentru a le vizualiza in intregime ai nevoie de o distanta minima pe care holurile stramte nu o pot furniza.

www.scandinavianretreat.com


8 Investeste in dulapioare cu multe spatii pentru depozitare, unde sa-ti adapostesti pantofii, umbrelele, esarfele, gentile etc. Pentru a da impresia de mai mult spatiu poti alege dulapioare cu usi transparente sau pentru rafturi.

Sursa foto: www.apartmenttherapy.com


9
Creaza spatii pentru depozitare suspendate deasupra usii de la intrare. De asemenea, poti sa atarni de perete diverse carlige si obiecte speciale, cum sunt cele de tipul buzunarelor lungi din panza, pentru depozitarea lucrurilor cu dimensiuni mici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare